Федерер и спортни легенди подкрепят български таланти



24-10-2014 00:40

Номерирана чаша на Арнолд Шварценегер от времето, когато е бил губернатор на Калифорния, ще бъде представена на търг в близките дни по време на тазгодишния галаспектакъл "Нощ на звездите", пише "Стандарт". Терминаторът е подарил уникалния експонат на своя приятел, голямата звезда на родното цирково изкуство Енчо Керязов при гостуването на българина на фестивала "Арнолд класик" в САЩ. 

Роджър Федерер пък е положил подписа си върху фланелка, с която е играл финален двубой в Дубай. Тя също ще бъде разиграна на търга. Бившият номер едно е изказал своите комплименти от акробатичното изпълнение на ямболията. Докато спортистите разговаряли за травмите и начина, по който ги лекуват, дъщеричката на швейцареца се поинтересувала кой от двамата е по-силен.

Енчо се похвалил с Григор Димитров, за когото Федерер казал много добри думи. Другата швейцарска звезда в тениса Стан Вавринка пък споделил, че да играе с Гришо му е все по-трудно.

Мишел Платини предоставя за търга на фондация "Енчо Керязов" книга с готварски рецепти, придружена от автографи на едни от най-известните футболисти в света. Диджей Бобо дари за каузата най-продавания си албум с надпис "За децата на България".

Треньорът Отмар Хитцфелд предостави тениска с подписи на целия национален футболен отбор на Швейцария. Свои екипи даряват Евгения Раданова и Станка Златева, а Мария Гроздева се отчита с плакет, връчен й от министъра на спорта по повод златения олимпийски медал, спечелен от нея в Сидни. Подаръци ще предоставят и Стефка Костадинова, отново Йордан Йовчев и още много приятели на Енчо Керязов и младите таланти.

За четвърти път фондация "Енчо Керязов" ще връчи наградите на млади таланти от Ямбол, показали високи постижения в областта на спорта, изкуството, образованието. Това ще стане на тържествен гала-спектакъл на 28 януари 2015 година от 18,30 часа в зала "Диана" в Ямбол.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини