Пиронкова – Ирина-Камелия Бегу 6:1, 3:6, 2:6 (гейм по гейм)



17-10-2014 10:15 | Станко Димов

Цветана Пиронкова - Ирина-Камелия Бегу, четвъртфинален двубой от турнира за Купа Кремъл в Москва.

РАЗВИТИЕТО НА МАЧА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Пиронкова)

1:0 Пиронкова измъкна гейма, след като изоставаше с 15:30. След няколко добри атаки обаче Цвети спечели първото си подаване в срещата и открива резултата.

2:0 Пробив на сметката на Пиронкова! Българката поведе с 40:0 и получи 3 последователни брейк-пойнта. Бегу спаси първия, но при втория прати топката много в аут и пробивът е факт.

3:0 Серията на Пиронкова продължава! Трети пореден гейм за Цвети, която натрупа комфортна преднина преди първата пауза в мача.

4:0 Втори пробив за Пиронкова! Българката изоставаше с 0:30, но записа 4 последователни точки на сметката си и продължава наказателната си акция!

4:1 Ирина-Камелия Бегу връща един от пробивите. Румънката стигна до аванс 40:30, след което с печеливш удар от форхенд записва първия гейм на сметката си.

5:1 Най-дългият гейм в двубоя! 10 минути бяха необходими на Пиронкова, за да осъществи нов пробив (трети), с което повежда с 5:1. Цвети ще сервира за успех в първия сет.

6:1 Гейм и първи сет за Пиронкова. Българката поведе с 40:15, след което Бегу пресили една топка и първата част приключи в полза на нашето момиче.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Бегу):

1:0 Румънката спечели изразително подаването си и открива резултата във втората част. Това е втори гейм на сметката на Бегу от началото на срещата.

2:0 Пробив за Бегу! Румънката поведе с 40:0 в сервис-гейма на Пиронкова, при което нашето момиче успя да намали на 30:40. Последва обаче форхенд в аут от ракетата на Пиронкова и пробивът в нейното подаване стана факт. Колебливо начало на втория сет за Цвети.

2:1 Пробивът моментално е върнат! Цветана поведе с 40:15, след което последва грешка от форхенд на Бегу. Пауза, след която Цвети ще сервира за изравняване на резултата във втория сет. 

2:2 Пиронкова измъкна много равностоен гейм и изравнява резултата – 2:2 през втората част. Българката трябваше да наваксва изоставане с 0:30, но показа характер и се измъкна от ситуацията.  

3:2 За първи път от началото на срещата Бегу успява да спечели сервис-гейм на 0. Румънката отново повежда в резултата. Пауза, след което на сервис се връща Пиронкова.

4:2 Бегу осъществява втори пробив в сета и повежда с 4:2. Румънката се доближава само на два гейма от изравняване на резултата в сетовете.

4:3 Пиронкова връща и втория пробив моментално! Цвети поведе с 40:15, след което пресили форхенд в аут. При 40:30 в своя полза обаче българката се възползва от грешка от ракетата на Бегу и намалява преднината.

5:3 Пореден пробив в сета и Ирина-Камелия Бегу ще сервира за изравняване на резултата. Румънката показа страхотно предвижване по корта и след чудесно изиграна точка при 30:40 спечели гейма и докосва успеха във втория сет.

6:3 ГЕЙМ И ВТОРИ СЕТ БЕГУ! Пиронкова има за какво да съжалява, тъй като имаше преднина 40:0 и 3 последователни точки за връщане и на последния пробив. Бегу обаче не се смути и се възползва от няколко грешки от форхенда на Цвети, с което взе гейма и сета.

ТРЕТИ СЕТ (сервис за Пиронкова):

1:0 Отлично начало на решителния сет за Пиронкова, която успя да спечели с лекота първото си подаване. Българката има лекото предимство да сервира първа.

1:1 Бърз гейм за Бегу, която изравнява резултата.

2:1 Гейм на 0 за Пиронкова. Първата пауза в решителния трети сет идва без пробив в резултата.

2:2 Резултатът е изравнен, но Пиронкова пропусна отлична възможност да осъществи пробив. При 40:30 в своя полза българката допусна елементарна грешка от форхенд, след което подари гейма на съперничката си.

2:3 Първи пробив в сета, който е на сметката на Ирина-Камелия Бегу. Румънката се възползва от поредната порция грешки от форхенда на Цвети и с премерена атака на мрежата си подпечата преднината в мача.    

2:4 Пробивът е затвърден. Не беше никак лесен гейм за Бегу, но след няколко отлични изпълнения на румънката тя си заслужи успеха. Бегу е на два гейма от място на полуфинал.

2:5 За жалост Бегу прави нов пробив и след пауза от 60 секунди ще сервира за място на полуфинал в Москва.

2:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ ЗА ИРИНА-КАМЕЛИЯ БЕГУ! Румънката е първата полуфиналистка на турнира за Купа Кремъл в Москва. Цвети напуска турнира със 100 точки за ранглистата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини