Надал решава за финалния "Мастърс" в Базел



17-10-2014 05:16

Световният номер 3 Рафаел Надал ще участва през следващата седмица на АТР 500 турнира в Базел. След това в зависимост от състоянието си, той ще реши дали да участва на заключителния "Мастърс" в Лондон.

В момента Рафа е измъчван от апендицит, а в последните дни испанското радио IB3 информира, че той е решил да пропусне надпреварата в британската столица. Това не бе потвърдено от агента на играча Бенито Перес-Барбадийо.

"Рафа Надал ще играе в Базел и на базата на това как се чувства и след консултация с доктори, ще реши как точно да оформи графика си с турнири," заяви Барбадийо.

Надал има подписан договор за участие и на демонстративен турнир в Абу Даби в навечерието на Нова година, но заради очакваната операция ще се възстановява в продължение на поне месец и тази му изява също е под въпрос.

В момента Матадора приема антибиотици и възпалението е под контрол, но операцията е задължителна.

През 2014-а Надал пропусна US Open заради травма в китката.

След спечелването на "Ролан Гарос" в края на май той е участвал само в четири турнира, в които най-доброто му постижение е четвъртфинал в Пекин, където сензационно загуби от квалификанта Мартин Клижан. Преди това в Хале бе разгромен от 85-ия Дъстин Браун в два сета, а на Уимбълдън не успя да се справи с 144-ия Ник Киргиос.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини