Мастърклас (видео)



11-10-2014 16:47

Бившият номер 1 Роджър Федерер достигна финала на "Мастърс 1000" в Шанхай. Швейцарецът надигра световния номер 1 Новак Джокович с 6:4, 6:4 за малко над час и половина в полуфиналите. Така той прекъсна серията на Ноле, който бе шампион в надпреварата от последните два сезона. Освен това Федерер не бе печелил срещу №1 в ранглистата от 2008-а, когато пак победи Джокович, но на Уимбълдън.

За Федерер това бе 19-а победа над сърбина и негова трета през 2014-а година. В неделния финал бившият номер 1 ще спори с Жил Симон за първи трофей в Шанхай. Федерер води с 4:2 в преките срещи със Симон като успехите на французина датират от 2008-а.

"Тук съм, за да спечеля. Това би бил чудесен начин да взема четвърта титла за сезона," заяви веднага след срещата Федерер.

В първия сет Федерер се наложи след 38 минути игра с 6:4. Решителният си пробив той постигна при 2:2. Тогава Фед получи и помощ от Джокович, който допусна две поредни непредизвикани грешки, за да изостане 15:40. При първия шанс Джокович реализира хубав минаващ удар, но при втората точка сгреши от бекхенд.

Малко след това при 3:2 Джокович спаси геймбол със страхотен ретур и веднага стигна до възможност за бързо връщане на пробива. Федерер обаче се защити с печеливш удар от форхенд. До края на сета швейцарецът нямаше повече проблеми, а следващите си сервис геймове спечели с лекота. Първият от тях за 46 секунди.

Още на старта на втората част Федерер достигна до 40:15 при сервис гейм на съперника. Той пропусна първата възможност с лош ретур, но при втората реализира страхотен форхенд и откри резултата в своя полза.

При 3:1 Федерер имаше нови две точки да пробие, но Джокера се спаси, а във второто разиграване направи изумителен минаващ удар. В крайна сметка Новак спаси общо четири шанса за нов пробив и запази надеждите си да се върне в мача.

При 5:3 и 30:30 Федерер реализира нов чудесен бекхенд на линията с цената на мачбол. Джокович се спаси със сервис воле. След това той отрази и втори мачбол, този път с ас. Световният номер 1 успя да се измъкне в този осми гейм, но след това не успя да пробие в 10-ия гейм и Федерер триумфира в два сета.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини