Пенета заменя контузената Янкович за София



11-10-2014 12:08 | Станко Димов

Италианката Флавия Пенета получава „уайлд кард” за Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София, който ще се проведе в „Арена Армеец” от 28 октомври до 2 ноември. Тя заменя контузената Йелена Янкович, която обяви, че пропуска остатъка от сезона.
 
Така вече са известни пет от участничките в групите „Сердика” и „Средец” на състезанието. Пенета се присъединява към притежателката на първата „уайлд кард”  Цветана Пиронкова, Доминика Цибулкова, Екатерина Макарова и Андреа Петкович.
 
„Контузията ми в гърба ме тревожи и положението не се подобрява от известно време. За съжаление сезонът за мен приключи след турнира в Тянджин. Надявах се да се видя с моите фенове в Москва и София и да участвам в двата турнира, но по лекарска препоръка, трябва да започна веднага рехабилитация, за да бъда готова за игра до началото на следващата година.  Благодаря на всички за подкрепата и се надявам да се видим догодина”, заяви Янкович.
 
Флавия Пенета започна сезона отлично и през март спечели големия турнир в Индиън Уелс след победа на финала над Агнешка Радванска с 6:2, 6:1. В кариерата си 32-годишната тенисистка от Бриндизи е спечелила общо 10 титли в изиграните от нея 23 финала.
 
В турнирите от Големия шлем Пенета достигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия и на US Open.
 
Италианката играе от лятото двойки с легендата Мартина Хингис и двете вече успяха да спечелят титлата в китайския град Ухан, а преди това играха финали в Ийстборн и Ню Йорк.
 
В момента Флавия Пенета е 15-а в световната ранглиста и №14 в класацията Road to Singapore. Достигала е до №10 в класацията на WTA и е оглавявала ранглистата на двойки (заедно с Дулко).
 
Заедно с отбора на Италия Пенета е печелила четири пъти „Фед къп” – през 2006, 2009, 2010 и 2013 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини