Финал преди финала



10-10-2014 16:54 | Станко Димов

Роджър Федерер се класира за полуфинал на „Мастърс 1000” турнира в Шанхай, след като записа бърза победа с 2:0 сета над Жулиен Бенето. Маестрото се наложи със 7:6 (4), 6:0 и след едва 70 минути тенис подпечата продължаването си напред в турнира.

Двубоят между двамата бе крайно непредвидим. През първия сет Федерер и Бенето сервираха отлично, като дори не позволиха да се стигне до точка за пробив.

И двамата вкараха по 73% начален удар, а французинът показа, че няма да се даде без битка. Съвсем заслужено се стигна до тайбрек, в който Федерер наложи волята си – 7:4 точки.

Нищо подобно на корта през втората част. Федерер се наложи с 6:0 за около 15 минути и си подпечата оставането в турнира.

На полуфиналите швейцарецът ще срещне намиращия се в брилянтна форма Новак Джокович. Сърбинът, който е шампион в Шанхай през последните две години, е в серия от 29 последователни победи на територията на Азия.

До момента Федерер води с 18:17 в преките срещи със световния номер 1. Само през 2014-а двамата са си разменили по две победи в четирите им битки.

Другият полуфинал е между Фелисиано Лопес и Жил Симон.

ПРОГРАМАТА НА ПОЛУФИНАЛИТЕ!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини