Пиронкова – Кнап 4:6, 6:4, 4:6 (гейм по гейм)



10-10-2014 11:25 | Станко Димов

Цветана Пиронкова загуби от италианката Карин Кнап в първия четвъртфинален двубой от WTA International турнира в Линц. Кнап се наложи след 6:4, 4:6, 6:4 за над два часа битка. Това е нейна първа победа над българката от три мача.

Кнап вече е на полуфинал, където ще премери сили с победителката от срещата Камила Джорджи – Марина Еракович.


КОМЕНТАР НА ЖИВО

ПЪРВИ СЕТ
, Кнап сервира първа:

1:0 - Кнап започва добре. Тя сервира на ниво, а във второто разиграване впечатли и с майсторско стоп-воле на мрежата. След като поведе 40:0 италианката допусна две поредни грешки, но все пак реализира третия си геймбол с печеливш форхенд.

1:1 - Гейм на нула за Пиронкова. Много убедително представяне за нея. Тя завърши с отличен завършващ от форхенд.

2:1 - Стигна се до равенство 30:30. След това обаче Кнап бе повече от убедителна и отново повежда в резултата.

2:2 - Отлично за Пиронкова. Тя тотално доминираше на корта. Най-вече със своя бекхенд, с който постигна и два завършващи удара. Тя печели на нула.

3:2 - Пиронкова взе първата точка, но след това не успя да върне два последователни начални удари на Кнап. Италианката след това сгреши от бекхенд, за да се стигне равенство 30:30. И в този случай Кнап се спаси, този път благодарение на чудесно контрапие. При геймбола Пиронкова бе много стабилна от основната линия и стигна до 40:40. Нов отличен бекхенд на Пиронкова затрудни Кнап, която прати форхенда си в аут. Точката за пробив обаче Пиронкова пропусна по много лековат начин. Поредица нейни грешки и Кнап затваря.

3:3 - Пиронкова майсторски поведе 40:0. След това обаче допусна сериозен спад в представянето си, загуби три поредни разигравания с по-пасивна игра и Кнап изравни 40:40. След това обаче българката показа класа и не допусна изненада като затвори в своя полза.

3:4 - Кнап поведе 40:15 с атакуваща игра. След това Пиронкова спечели майсторски много трудно разиграване, а впоследствие успя и да изравни. Серията на българката продължи и тя достигна възможност да пробие, втора в сета, която бе отразена с мощен бекхенд по диагонала. Кнап спаси и втора с хубав сервис. При третия си шанс Пиронкова пробива след двойна грешка на опонентката й.

4:4 - Кнап поведе 30:15, но след това допусна лека грешка за изравняване. Пиронкова се възползва и с много уверена игра достигна до геймбол 40:30. Тя не го реализира и бе наказана. Кнап не само изравни, а успя и да върне пробива.

5:4 - Втори пореден гейм за Кнап. Тя заставя българката да сервира за оставане в сета.

6:4 - Серията на Карин Кнап стигна три поредни гейма. Тя тотално доминира на корта и заслужено печели първия сет след 46 минути игра.

ВТОРИ СЕТ, Кнап сервира първа:

0:1 - Пиронкова започва с пробив! Двете си размениха по няколко разигравания за 30:30. След това обаче италианката допусна поредица грешки и българката се възползва.

1:1 - С отлична атакуваща игра Кнап отново доминира на корта. Благодарение на добро излизане на мрежата тя поведе 40:15. Двойна грешка на Пиронкова последва и тя предаде гейма, а с това изпусна и аванса си от пробив.

2:1 - Италианката е по-агресивната от двете на корта. Тя направи две хубави изпълнения, но също така допусна и две леки грешки за равенство 30:30. Пиронкова стигна до възможност да пробие, но я опропасти с пореден сбъркан форхенд. Кнап нямаше нужда от повече подаръци и взима аванс.

2:2 - Един от най-оспорваните геймове в мача. Стигна се до няколко изравнявания. Все пак Кнап допусна повече грешки и Пиронкова се възползва, за да изравни.

3:2 - Кнап се ядоса на отсъждане на съдията при 15:15, след което допусна двойна грешка. След това обаче с много мощна игра италианката обръща като не даде повече точки на Цвети.

3:3 - Едно от най-добрите сервирания в мача на пловдивчанката. Тя с лекота приключва на 15.

3:4 - Пиронкова допусна много неприятна грешка за 15:30 като бурно изрази недоволството си от тази изява. След това българката реализира отличен печеливш от бекхенд за 30:30. В петото разиграване Пиронкова се защитаваше и след излизане на Кнап на мрежата, успя да я размине майсторски. Точката за пробив бе отразена със сервис. Кнап допусна поредни непредизвикани пропуски от форхенд и Пиронкова пак пробива в седмия гейм.

4:4 - Пробивът е върнат веднага. И то с лекота. Пиронкова допусна поредица неточности, а в решителния момент прати форхенда си много далеч в аут.

4:5 - Елементарна грешка на Кнап доведе до ситуация 30:30. След това Пиронкова спечели дълго и оспорвано разиграване с цената на нова точка за пробив. Българката реализира тази възможност, след като Кнап продължава да праща ударите си с много в аут.

4:6 - Прекрасен завършващ удар за 30:15, а след това майсторски лоб и Пиронкова достигна до точки за завършване на сета. Първата бе спасена от Кнап, но при втората макар и с доста късмет, Пиронкова спечели и стига до трети сет.

ТРЕТИ СЕТ, Кнап сервира първа:

1:0
- Пиронкова поведе 30:15, но след това не се възползва от поредни удобни възможности да стигне до точка за пробив. Кнап открива резултата в своя полза.

1:1 - Блестяща игра в защита на Пиронкова. Тя спечели няколко трудни разигравания. При 30:15 българката реализира и един от най-хубавите си минаващи удари, този път от бекхенд. Резултатът е изравнен бързо.

2:1 - Пиронкова имаше доста шанс и съумя да поведе 40:15. Кнап обаче отрази с добри сервиси точките за пробив. Кнап отново повежда във втората част.

3:1 - Пиронкова убедително поведе 30:0. След това обаче мощната Кнап се възползва от нейни по-къси отигравания и бързо спечели поредица разигравания и дори имаше възможност на свой ред да пробие. Българката бързо се спаси със сервис. Кнап опропасти и втори шанс. Пиронкова допусна в този ключов момент двойна грешка и бива наказана. Пробив.

4:1 - Кнап спечели чудесно разиграване, за да изравни 30:30, а след това реализира отлично контрапие и стигна до геймбол. В решителното разиграване българката се защити добре, но не рискува достатъчно и игра пасивно, за което бе наказана. Пробивът е затвърден.

4:2 - Гейм на нула за Пиронкова. Отлични сервиси за нея.

5:2 - С един от първите си минаващи удари от форхенд Пиронкова поведе 30:15. След това Пиронкова отново имаше шанс, но в крайна сметка изгуби оспорвано четвърто разиграване. Фантастичен завършващ от бекхенд за Пиронкова последва, а той бе с цената на точка за пробив. В това разиграване Пиронкова пласира лоб, който бе около линията, но бе отсъден в аут. След това Кнап нямаше проблеми.

5:3 - Пиронкова остава в мача. Тя измъкна труден гейм като при 40:30 реализира първия си ас.

5:4 - Най-добрата ни състезателка поведе 30:15 и малко по-късно достигна до точка за пробив при 40:30. И то след двойна грешка на Кнап. И италианката в на практика сама се "проби" като сбърка и от форхенд.

6:4 - Оспорваната битка продължи. Пиронкова стигна до геймбол, но в този момент допусна двойна грешка - 40:40. Кнап се възползва и стигна до мачбол с излизане на мрежата. Тя повтори тази си тактика, но топката не премина мрежата. Стигна се до втори мачбол, който Цвети пак спаси с умела игра и добра игра в защита. Трети мачбол получи Кнап, но сбърка този път от ретур. С един от малкото си печеливши удари от форхенд Пиронкова спаси и четвърти шанс за приключване на мача. Драмата не спря дотук. Кнап имаше още една възможност да приключи мача, но прати удобен форхенд в аут. При шестата си възможност Карин Кнап все пак печели.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини