"Худини" Федерер: Имах невероятен късмет



09-10-2014 01:40

Роджър Федерер призна, че победата му на старта на "Мастърс 1000" в Шанхай над Леонардо Майер, в която се наложи да спаси пет мачбола преди да спечели с 4:6, 6:3, 7:6(10), вероятно е белязала най-впечатляващото му измъкване в даден двубой.

"Определено имах невероятен късмет днес. Нека бъда откровен - той заслужаваше да спечели. Първият мачбол бе истинска лудост. Последваха още няколко. Той бе толкова близо," заяви швейцарецът.

До момента в своята изумителна кариера Федерер е спасявал повече мачболи само в един случай - през 2003-а в Синсинати, когато отразява седем срещу Скот Дрейпър.

"Това може би е най-изумителното ми измъкване досега. И преди имах подобни обрати през годините, но този е пред всички, тъй като в една от точките на практика бях в напълно губеща позиция. Аз също направих и няколко решителни изпълнения. Включително в тези ключови ситуации. Тъжно ми е за Леонардо, но това е положението. Понякога печелиш, понякога губиш," отчете още бившият номер 1.

С този си успех Федерер си гарантира отново завръщане на второ място в световната ранглиста като той ще задмине Рафаел Надал. Маестрото от Базел ще стане първият 33-годишен тенисист след Андре Агаси завръщал се под номер 2.

"Това е чудесна новина. Винаги, когато се изкачваш нагоре е добре. Рафа не игра известно време и аз се възползвах от това. Не съм спечелил турнир от Големия шлем и това само показва колко съм бил постоянен. От тази гледна точка е заслужено," отчете Фед.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини