Гледачева на полуфинал, Диа отпада рано



05-06-2010 17:51 | Николай Драгиев

Българската тенисистка Мартина Гледачева продължава да жъне успехи на турнира на ITF на червена настилка в Галатина, Италия, с награден фонд 10 000 долара. 19-годишната пловдивчанка взе титлата на двойки, а на сингъл стигна полуфинал. Диа Евтимова обаче отпадна в Сараево.

 

Гледачева трябваше да играе на четвъртфинал срещу белгийката Валери Верхаме. Но съперничката се отказа и така нашата представителка първа от всички се класира на полуфинал, макар и без да излезе на корта. Заради дъжд бяха отложени останалите три двубоя.

 

За стигане на трети финал в кариерата си 746-а в света Мартина трябва да преодолее победителката от срещата между седмата в схемата в Галатина Аличе Балдучи от Италия и Лара Мишел от Швейцария. Гледачева вече си осигури шест точки за световната ранглиста.

 

На турнира в Босна и Херцеговина на червено с награден фонд 25 000 долара третата поставена Диа Евтимова отстъпи на четвъртфинал седмата Ирена Павлович от Франция с 6:4, 3:6, 1:6. 

 

Втората ни ракета тръгва с 14 точки към Будапеща, където по план ще играе следващата седмица – също на 25-хилядник на клей. След това Диа заминава за Лондон за своя дебют в Големия шлем в квалификациите на Wimbledon.

Racketi.com




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини