„Император” Нишикори с нов триумф в Токио



05-10-2014 10:43 | Станко Димов

Кей Нишикори спечели за втори път в кариерата си домашния турнир Rakuten Japan Open в Токио. На финала на надпреварата Нишикори се наложи с 2:1 сета над Милош Раонич, в отделните части 7:6 (5), 4:6, 6:4 след повече от два часа здрава битка.

За Нишикори това бе трети пореден финал и втори поредна титла, след като преди седмица японецът спечели и титлата в Куала Лумпур. С триумфа днес Нишикори направи решителна крачка към участие на финалния турнир на АТР в Лондон.

След последната точка пък емоциите в Нишикори бяха толкова големи, че той не съумя да скрие сълзите си.

В първия сет двамата играха отлично на сервис и не позволиха дори да се стигне до точка за пробив. Така логично се игра тайбрек, в който Нишикори се наложи със 7:5 точки.

През втората част нивото на началния удар на японеца значително спадна. Нишикори бе особено уязвим при втори сервис и на цели 5 пъти позволи на Раонич да стигне до брейк-бол. От своя страна състезателят от Канада осъществи един пробив, което му беше достатъчно да се наложи с 6:4 и да вкара финала в решителна част.

В нея Нишикори показа нивото на игра от първия сет, като търпеливо изчака удобния момент да нанесе пробив и да вдигне трофея. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини