Виландер: Сьодерлинг е фаворит срещу Надал



05-06-2010 18:35 | Николай Драгиев

Специалистът на Евроспорт и легенда на световния тенис Матс Виландер определи Робин Сьодерлинг като фаворит в неделния финал с Рафаел Надал на "Ролан Гарос". Според него, ако Сьодерлинг наложи стила си, то няма да има сила, която да го спре по пътя към отличието. Освен това шведът вече има опит от миналата година, когато също бе в битката за титлата.

 

"Сьодерлинг може да спечели. Той влезе в мача с Надал през миналата година, сигурен че може да спечели. Във финала с Федерер не излезе с тази настройка и затова не победи. Определено смятам, че Сьодерлинг е фаворит. Той удря още от първата топка много здраво и това пречи на Надал да доминира. Оттам нататък Робин е взел предимство и трудно може да го изпусне. Той е добър що се касае и до защитата. Ще видим как Надал ще подходи след загубата миналата година. Принципно играта на Надал трябва да бъде по-пригодена към тази на шведа," анализира Виландер.

 

"Нямам идея за кого ще бъде публиката. Може Сьодерлинг да не е познат по света, но в Париж е популярен. Той показа, че е боец и хората във Франция го харесват. Той победи Надал преди, сега Федерер. Смятам че и публиката ще е на страната на скандинавеца," завърши още Виландер

 

"Утре времето ще е по-влажно. Това ще даде предимство на Сьодерлинг. И аз смятам че Сьодерлинг е фаворит. Освен това Робин за втори път ще играе в тази фаза и той няма да е толкова нервен," допълни пък Барбара Шет.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини