Янкович получи „уайлд кард” за Турнира на шампионките



02-10-2014 13:43 | Станко Димов

Сръбската тенисистка Йелена Янкович получи втората „уайлд кард” за Garanti Koza WTA Турнира на шампионките, който ще се проведе в София от 28  октомври до 2 ноември в зала „Арена Армеец”. Първата взе Цветана Пиронкова.

Така се спази традицията за трета поредна година тенисистка, достигала до №1 в световната ранглиста да  участва в Турнира на шампионките. През 2012 година това беше Каролина Вожняцки, а на миналото издание дойде Ана Иванович.

Общото е, че и трите са били и преди в България за участие с националните си отбори за "Фед къп". Янкович беше в Пловдив като първа ракета на Сърбия през 2007 г.

„Развълнувана съм от възможността да участвам на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София тази година. Чух много хубави неща за състезанието и града от тенисистките, които са играли в предишните две години. Страхотно е, че ще мога да се убедя в това лично и да срещна всички мои фенове в България”, заяви Йелена Янкович, когато научи, че е получила поканата за Турнира.

Тя е родена на 28 февруари 1985 година в Белград. Започва да играе тенис с по-големия си брат Марко, който е неин треньор сега, когато е на девет. Йелена става №1 в света при девойките през 2001 година, след като печели титлата от Откритото първенство на Австралия.

Янкович оглавява световната ранглиста при жените на 11 август 2008 година и е на върха в продължение на 17 последователни седмици, като завършва сезона като №1.

Спечелила е общо 13 титли в кариерата си. В турнирите от Големия шлем стига до финал на US Open през 2008 г. и печели титлата на „Уимбълдън” на смесени двойки година по-рано, заедно с Джейми Мъри.

Янкович завърши магистратура по бизнес в Megatrend University в Белград. Тя има собствена модна линия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини