Серина избегна „лешник”, след това прегази Солер-Еспиноса



29-09-2014 09:01 | Станко Димов

Серина Уилямс имаше паметен двубой на старта на силния турнир в Пекин. Световната №1 бе само на гейм от това да загуби с „лешник”, след като изоставаше с 0:5 в първия сет. Последва обаче истинска буря и Серина спечели 13 от следващите 15 гейма, подпечатвайки мястото си във втори кръг след 7:5, 6:2 над Силвия Солер-Еспиноса. 

Уилямс изглеждаше незаинтересована от случващото се на корта в началото на двубоя и след само 15 минути изоставаше с 0:5. Нещо повече, в ответния гейм носителката на 18 титли от Големия шлем дори отрази сетбол, след което най-накрая успя да пробие Солер-Еспиноса.

„В никакъв случай не исках да загубя сета с 0:6. Точно затова започнах да се боря за всяка точка. Усещах, че имам последен шанс да спася поражение с 0:6 и се радвам, че успях”, коментира Уилямс след успеха.

Любопитното е, че последната състезателка, която успя да победи Уилямс с 6:0 също бе испанка – Анабел Медина Гаригес. Това се случи на турнира в Мадрид миналата година, а американката в крайна сметка спечели двубоя – 6:3, 0:6, 7:5.

След срещата Уилямс призна, че до последно се е колебаела дали да участва в Пекин, след като преди няколко дни в Ухан бе принудена да се откаже в двубоя си срещу Ализе Корне заради здравословни проблеми.

„Проведох няколко тренировки в последните дни и в крайна сметка реших да участвам в Пекин. Ще видим какво ще се случи, определено се чувствам значително по-добре. Имам повече енергия”, сподели Уилямс.

Във втори кръг световната №1 ще срещне българката Цветана Пиронкова, която рано тази сутрин надви с 2:0 сета Мария Кириленко. До момента Серина и Цвети имат два двубоя, спечелени от Уилямс. И в двата случая обаче Пиронкова е взимала сет. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини