Мъри спаси 5 мачбола и грабна първа титла от 15 месеца



28-09-2014 13:25 | Станко Димов

Анди Мъри отрази 5 мачбола и сложи край на серията от 15 месеца без титла, триумфирайки на турнира в Шензен. На финала шотландецът се наложи с 5:7, 7:6 (9), 6:1 над опитния испанец Томи Робредо.

Победата е от изключително значение за Мъри в борбата на британеца за място в заключителния турнир в Лондон. С триумфа в Шензен Мъри добавя още 250 точки към сметката си и ще измести нашия Григор Димитров от 10-ата позиция в годишната ранглиста. Мъри вече изостава само на 105 точки от заемащия 8-а позиция във въпросната класация – Томаш Бердих.

Мъри е на прага да се класира за заключителните финали на АТР за седма последователна година, като за тази цел ще трябва да се представи на ниво на предстоящите турнири в Пекин и Шанхай.

Всичко за Мъри изглеждаше напълно приключило в тайбрека на втория сет, когато той изоставаше с 2:6. Томи Робредо обаче не успя да реализира нито един от 4-те последователни мачбола, като получи и пети шанс при 7:6. И това обаче не се оказа достатъчно Мъри да бъде пречупен и британецът успя да измъкне тайбрека, след което в решителния трети сет просто не остави шанс на уморения и разочарован Робредо.

За Мъри това бе първи триумф от юли 2013, когато спечели Уимбълдън. 27-годишният тенисист вече има общо 29 турнирни успеха.

32-годишният Робредо игра на финал за 21-и път и подобно на Мъри търсеше първа титла от юли миналата година, когато заслужи трофея в Умаг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини