Няма реванш – Квитова отново би Бушар за титла №14



27-09-2014 11:49 | Станко Димов

Петра Квитова спечели титлата от дебютния турнир в Ухан. На финала чехкинята се наложи с 6:3, 6:4 над Южени Бушар в повторение на финалния двубой от Уимбълдън тази година. Това бе трета среща между двете, а Квитова продължава да няма загубен сет от младата представителка на Канада.

Благодарение на победата Петра Квитова си гарантира място във финалния турнир на WTA, който тази година ще бъде в Сингапур. Другите сигурни за надпреварата са Серина Уилямс, Симона Халеп и Мария Шарапова.

Прави впечатление, че Квитова продължава да се представя силно във финали, където чехкинята вече е с 14 победи при едва 4 загуби.

"Беше страхотна седмица като цяло за мен. Искам да поздравя Петра, която отново ме победи. Трябва да намеря начин да се представям по-успешно срещу нея. Подкрепата, която получих тук бе изключителна и със сигурност ще се върна," заяви Бушар.

"С Южени винаги правим силни мачове, поздравления. Пожелавам ти успех, включително и в Сингапур. Седмицата бе отлична за мен. Знам, че всички тук искахме да видим и Ли На. Надявам се оттук нататък да бъде много щастлива в живота си извън корта," коментира шампионката Квитова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини