Дементиева: Болката бе нечовешка



03-06-2010 17:44 | Николай Драгиев

След 46 турнира в "Големия Шлем" без успех, Елена Дементиева отново се провали само на няколко крачки от успеха. Рускинята напусна "Ролан Гарос" контузена и това позволи на Франческа Скиавоне да стигне до мач за титлата.

 

"Беше ми трудно дори да ходя. Болката се появи още във втория ми мач с Медина Гаригес и днес вече стана нетърпимо. Изключително силна бе болката. Опитах да играя, опитах да се боря, тъй като това е специален момент за мен. Нищо повече от това, което се случи, не можех да дам от мен. За малко да спра още в мача си с Возняк в трети кръг, но тогава по чудо спечелих. Играта на клей увеличаваше болката ми," сподели тъжната Елена.

 

"Дори не поисках физиотерапевт да влезе на корта, тъй като в последните дни бях непрекъснато с лекар и вече не знаех какво повече може да се направи."

 

Преди полуфинала Дементиева бе признала: "Да спечеля турнир от Шлема, е голямата цел на моята кариера. Това е основната ми мотивация. Дано някой път се преборя и с това предизвикателство," пожела си тя.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини