Чилич: Мога да запазя нивото от US Open



24-09-2014 13:47

Шампионът от Откритото първенство на САЩ Марин Чилич изрази увереност, че има сили да надгради върху успеха в Ню Йорк. Той уверен в силите си да продължи да се противопоставя на най-добрите в света.

Колко време Ви трябваше да осъзнаете, че сте спечелили US Open?
След финала дадох няколко интервюта на корта и един журналист ме попита: "Как се чувствате като победител в турнир от Големия шлем?" В този момент осъзнах какво ми се случва. За да разбера цялостно ситуацията ми бе нужна седмица. Върнах се в Хърватия и почувствах колко много значи тази победа.

Успяхте ли да поспите след финала?
Бях много уморен след турнира, моят отбор празнува победата цяла нощ. Аз обаче бързо се прибрах в хотела и заспах (смее се).

Какво си казахте с треньора си Горан Иванишевич след финала. Почувствахте ли, че той се гордее с Вас?
След мача се видяхме в съблекалнята и поговорихме за около минута. Но всички в отбора ми изпитвахме невероятна радост. Ако можехте да видите Горан и как целият сияше от щастие и гордост от тениса, който показах. На следващия ден говорихме много и обсъждахме мача. Той бе радостен от победата, но и ми показа върху какво ще работим.

Победата в Ню Йорк е невероятно постижение. Но как намирате мотивация след това?

Прави сте, това е най-голямото постижение в кариерата ми. Сега моята мотивация е свързана с това да получавам удоволствие от всеки случай, когато изляза на корта. Искам да прогресирам. Знам, че ми предстоят много загуби и не малко победи. Но ми се иска да съхраня духа, който ми помогна да триумфирам на US Open. Чувствам, че мога да запазя това ниво на игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини