Франция на финал за Купа "Дейвис"



14-09-2014 02:54

Франция се класира за финала на Купа "Дейвис". "Петлите" поведоха с 3:0 срещу Чехия в полуфиналния сблъсък между двете държави.

Решителната победа на двойки донесоха Ришар Гаске и Жо-Вилфред Цонга, които надиграха Томаш Бердих и Радек Щепанек 6:7, 6:4, 7:6, 6:1 на кортовете на "Ролан Гарос".

Във финала между 21-и и 23-и ноември, Франция ще бъде домакин на Швейцария или ще гостува на Италия според това как се развие неделната битка между тези тимове.

За Франция Ришар Гаске победи Томаш Бердих в петък, а след него Жо-Вилфред Цонга се справи с Лукаш Росол.

Във Франция сериозно количество комплименти за работата си получи наставникът на тима Арно Клемон за избора си в отделните мачове като той още разполага с Гаел Монфис и Жулиен Бенето. "Всички са в отлична форма, но съм доволен от избора си в конкретните мачове," заяви треньорът.

В другия полуфинал Италия запази своите шансове, след като Симоне Болели и Фабио Фонини стигнаха до обрат срещу Марко Киудинели и Стан Вавринка със 7:5, 3:6, 5:7, 6:3, 6:2.

Така в неделя Роджър Федерер ще се изправи срещу Фабио Фонини и на практика може да реши сблъсъка. От щаба на швейцарците признаха, че съвсем умишлено са оставили ФедЕкспрес да почива, за да е свеж за евентуален мач в неделя.

При нужда от пети мач Стан Вавринка ще трябва да се изправи срещу Симоне Болели. Неделните срещи стартират в 13,00 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини