Виктория Томова на полуфинал след страхотен обрат



Виктория Томова на полуфинал след страхотен обрат
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
12-09-2014 15:56 | Станко Димов

Националката за "Фед къп" Виктория Томова продължи отличното си представяне на международния турнир за жени на кортовете на "Левски" в София, който е с награден фонд 25 000 долара, като се класира на полуфинал. Българката победи дошлата от квалификациите Марина Качар от Сърбия след 2:6, 6:2, 6:1.


Томова допусна два пробива в първия сет. След това софиянката заигра на високо ниво и спечели 12 от оставащите 15 гейма. Тя бързо изравни частите, след като на свой ред постигна два брейка във втората. В решителния трети сет 19-годишната софиянка доминираше напълно и поведе с 5:0, преди Качар да успее да вземе почетен гейм.

 

За достигането до полуфинал Томова взема 18 точки за световната ранглиста, където е №312. Следващата й съперничка е третата поставена рускиня Виктория Кан, която е точно 100 места пред Виктория в класацията на WTA. Двете се познават още от девическа възраст. Българката е спечелила единствения мач помежду им, който е бил през 2010 година на "Еди Хер" в Съединените щати.

 

Другата българка, достигнала до тази фаза, седмата поставена Диа Евтимова отпадна в оспорван и драматичен двубой след загуба с 6:4, 1:6, 5:7 от бразилката Беатрис Хадад Мая. На полуфинал бразилката излиза срещу поставената под №2 шампионка в турнира от 2012 година Кристина-Андреа Миту от Румъния.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини