Мненията на феновете за загубата на Федерер от Сьодерлинг



02-06-2010 12:46 | Николай Драгиев

 

"Мощта на форхендите на Робин бе толкова голяма, че беше чудно как кортът не заприлича на разбита улица в краен столичен квартал." Подобно повече от забавно мнение бе изразено в интернет форумите за вчерашната победа на Сьодерлинг над Федерер.

 

Предлагаме и други коментари на феновете на тениса за ситуацията на "Ролан Гарос":

 

Eric_Draven

Завинаги ще остане рекорда на Федерер от 23 поредни полуфинала, втория Лендъл е с 10. Респект! Втора загуба на Фед срещу биг хитъри на Шлем, явно това е начина да ни каже, че остарява. Сьодерлинг и Дел Потро са бъдещето на тениса след Фед и аз нямам проблем с това, защото адски много ги харесвам! Успех на Сьодерлинг, тази година мирише на шампион! Колкото до Фед, той ще покаже най-доброто от себе си на Уимбълдън и Ю Ес Опън!

 

Критиканта

Сьодерлиг има игра с която може да бие всеки !

 

Ivan88

Федерер пак си има сили за още няколко години да е в големия тенис. Все още може да вземе няколко шлема дори. Защо пък да не може да подобри все някога рекорда на Сампрас? Той загуби днес, не, защото е остарял и изнемощял, а най-вече защото не се възползва от важните точки. Все пак, Сьодерлинг е спечелил само 3 точки повече, не мисля, че може да става въпрос за абсолютна доминация в този мач.

Аз не виждам, защо феновете на Надал са толкова щастливи чак? Финал с Федерер, осигуряваше почти на 100% титлата на Надал. Обаче, ако Сьодерлинг се запази свеж и излезе срещу Надал на финал, като нищо може да го смачка.

 

gosho

Очертава се,че най атрактивния мач ще бъде Сьодерлинг-Бердих   И двамата са във страшна форма,то са едни млатения,едно движение по корта,направо да не каже човек,че са по почти 2 метра.А Федерер не е вечен,няма нищо необичайно в това,че бил паднал на 1/4 финал от тенисист от топ 10 във форма.23 поредни полуфинала са това,6 години....И все пак мотивацията е друга вече,Федерер е постигнал всичко и счупил всякакви рекорди,сега е с жена и деца,тениса за него не е това,което е било преди 5-6 години.А Надал е с мотивацията на младия Федерер-на 24 е,жаден е за успехи и всеки мач го играе като финал.Само усети,че Белучи е опасен и включи на съвсем друга игра....А Федерер не можеш в момента по цели мачове да го събудиш,да не говорим за цели турнири,ако са Мастърси.

 

Nozo

Федерер ми е неприятно, че счупи толкова рекорди по простата причина, че реално конкуренция му липсваше до появата на Надал, а трябваше и той да се развие, че да бие и на друго освен на червено. Сметнете хора разликата в годините е 5-6 през повечето от които конкуренти му липсваха, освен испанци и южноамериканци на Ролан Гарос и Родик на тревата в някаква степен. А Сампрас може на РГ да се мъчеше, но стила му на игра беше такъв, такива волета нямаше, а и едва ли ще видя отново. Но пък та РГ бяха Агаси и Гуга, аржентинците. Сапрас срещу Агаси, Иванишевич, Рафтър особено на трева бяха нещо което, колкото и да се опитват да ми ги пробутват сегашните е от друго ниво.

 

Roger

Между другото това е първият турнир от Шлема, в който Фед напуска на по-ранен етап от Надал. Освен ако Алмагро утре не сътвори някакво чудо, което е невъзможно. А и както и колегата Мисъл споменава нееднократно Надал по-успешно се справя като подгласник на някого и фаворит в сянка. Видяхме го като имаше да защитава за пръв път много точки от Шлемове ква стана миналата година. Това че сега е във фокуса на прожекторите не се знае как ще му понесе, иначе е фаворит.

 

bebek

Еееее.... ама не го харесвам този Содерлинг и толкоз!!! Като един дългогодишен и верен фен на Надал се обръщтам към онези фенове на Надал, които си умират от кеф заради загубата на Федерер : Ама вие наистина ли се радвате, че този блъскач Содерлиг победи??????      А случайно да сте се замислили, че Надал има много по-малко шансове да спечели тилтлата срещу Содерлинг, отколкото срещу Федерер??? Видяхме какво стана миналата година.....макар че година с година не си приличат, както и мач с мач. А относно коментарите че пътя на Надал до финала е чист...., е то и миналата година кой е очаквал че Рафа ще загуби срещу Содерлинг и то след като буквално го отвя в Рим 6:1,6:1 или 2 ( не помня точно). Или пак днес 12 победи за Федерер и опа днес загуба. Та така че нека го караме по-умерено с големите приказки,а???  Стискам палци за Рафа и стъпка по стъпка към финала дай Боже, а пък там който дойде, ако е Содарлинг, еми не ми се мисли просто,здрав мач ще е. Хайде със здраве и моля не се обиждайте....

 

ЩЕ СПЕЧЕЛИ ЛИ ТИТЛА ОТ ШЛЕМА В КАРИЕРАТА СИ СЬОДЕРЛИНГ?

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини