Лендъл горд с Мъри, мисли за завръщане



11-09-2014 18:36

Иван Лендъл сподели, че е "горд" от периода си като наставник на Анди Мъри. Той се надява скоро отново да се завърне като треньор на друг тенисист.

При работата си с шотландеца Лендъл му помогна да спечели златен олимпийски медал, US Open и Уимбълдън преди двамата да прекратят сътрудничеството си.

"Имам много изисквания. Евентуално, ако ситуацията е подходяща, бих се радвал отново да участвам в нещо подобно," коментира Лендъл, който подчертава, че големият проблем е свързан с нежеланието му да пътува твърде много по различни точки на света.

"Има много неща, които не ми харесват в треньорството - пътуванията, летищата, да съм на път толкова дълго. Това е най-трудното," описва чехът.

През миналата седмица световният номер 7 Томаш Бердих е провел разговр с Лендъл за евентуално сътрудничество. "Определено мисля за подобно нещо. Смятам, че моментът е подходящ. Нека видим. Стискайте палци," заяви Бердих.

"Много доволен съм от успехите, които постигнахме с Анди. Горд съм да бъда отговорен поне в малка част за тях," заяви Лендъл.

Любопитното е, че в събота в полуфиналите на US Open състезателите, които се изправиха един срещу друг бяха наставлявани също от легенди като Борис Бекер, Стефан Едберг, Майкъл Ченг и Горан Иванишевич. "Не мисля, че това е съвпадение," убеден е Лендъл.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини