Титла №18!



08-09-2014 01:06 | Станко Димов

Световната номер 1 Серина Уилямс спечели Откритото първенство на САЩ! На финала в Ню Йорк световната №1 се справи в два сета с Каролина Вожняцки, в отделните части 6:3, 6:3. Благодарение на успеха Серина записа своеобразен хеттрик на US Open, печелейки турнира за трети пореден път! Общо в надпреварите от Големия шлем това е титла №18 за американката.

По-малката от сестрите Уилямс изигра отличен двубой и напълно заслужи трофея. От началото американката взе превес с мощните си удари от всички зони на корта, с които просто не даде шанс на Вожняцки. Датчанката се опитваше да пласира топки в крайните зони и да „разхожда” съперничката си, но Серина бе готова за всяко предизвикателство.

Първата част продължи точки 40 минути, а с ранен пробив във втората Уилямс направи решителна крачка към трофея. До края на срещата Вожняцки така и не намери адекватен отговор на мобилизираната игра на Серина и логично отстъпи.

Любопитен е фактът, че за Серина Уилямс това бе 22-ри финал в турнирите от Шлема, в който тя регистрира 18-ти успех! Общо в Ню Йорк това бе шести триумф на Уилямс. От своя страна Вожняцки записа второ участие във финал в Шлема и втора загуба. Първата отново бе в Ню Йорк – през 2009-та.

За доминацията на Уилямс ясно говори и фактът, че тя спечели US Open без нито един загубен сет. Нещо повече – водачката в ранглистата не загуби повече от 3 гейма на сет през последните 2 седмици!

Триумфът в Ню Йорк е изключително ценен за Серина и във финансов аспект. Тя записва абсолютен рекорд, тръгвайки си от Ню Йорк с плюс 4 милиона долара на сметката си - 3 от наградния фонд и 1 от US Open сериите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини