Мъри: Трудно е срещу най-добрия в света



04-09-2014 14:03 | Калин Дацов

Анди Мъри не скри огромното си разочарование след загубата си срещу Новак Джокович в четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ. Шотландецът призна и главната причина за поражението - сърбинът е бил физически по-устойчив.

Световният номер 1 го надигра със 7:6, 6:7, 6:2, 6:4 за над 3 часа и 30 минути битка.

"В края той бе в по-добро физическо състояние от мен. Разочарован съм, защото тренирах много здраво. Правиш всички тези упражнения, за да се чувстваш на ниво именно в такива битки," призна Мъри.

През настоящия сезон Мъри успя да достигне четвъртфинали във всички турнири от Големия шлем, но не и да направи още една крачка. На Australian Open загуби от Роджър Федерер, на "Ролан Гарос" от Рафаел Надал, а на Уимбълдън от Григор Димитров.

"Може би този сезон не успях да изиграя достатъчно мачове на подобно ниво. Съвсем различно е да играеш с такива играчи - с най-добрия в света. Още повече по начина, по който проведохме срещата. Физическото изтощение бе изключително. Разиграванията са дълги.

"Колкото и да тренираш, когато участваш в подобен двубой е съвсем различно. Не мога да тренирам с най-добрия тенисист в света при такава интензивност," анализира още той.

Мъри отчита, че след третия сет се е появил и проблем в бедрото. Все пак Анди се надява да стигне до заключителния "Мастърс" на осемте най-добри в Лондон, макар това да не е "основната му цел". "Ще бъде хубаво да се класирам, но ако съм честен, не е главната ми цел. Не искам да играя твърде много, а да планирам правилно участията си," разкри още той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини