Български финали на двойки на международния турнир в Плевен



29-08-2014 11:40 | Станко Димов

Продължава отличното представяне на младите ни тенисисти на международния турнир до 12 години от календара на Тенис Европа, който се провежда в Плевен. Изцяло  български са финалите при момчетата и момичетата, а общо шестима наши състезатели се класираха за полуфиналите на единично.

При момчетата за титлата в петък ще спорят дуетите Георги Северов/Симеон Терзиев и Алекс Ганчев/Денислав Проданов. При момичете на финала са: Елена Кралева/Велина Минчева и Елена Тренчева/Александра Златарова.

На сингъл Денислав Проданов победи с 6:1, 6:1 участващия с "уайлд кард" Николай Неделчев, за да се класира на полуфинал. Държавият шампион Симеон Терзиев успя да направи обрат срещу Алекс Ганчев и спечели с  5:7, 7:6(1), 6:1. Негов съперник ще бъде Антъни Генов, преодолял с 6:2, 6:2 Андрей Афилипоаеи (Канада). Никола Колячев загуби от Урош Йович (Сърбия) с 0:6, 1:6.

При момичетата в единия полуфинал ще се срещнат Елена Тренчева и Анита Иванова. Тренчева победи Ана Ристевска (Република Македония) със 7:5, 6:3, а Иванова се наложи над Кристина Соснович (Молдова) с 6:0, 6:2.
Велизара Филева спечели с 0:6, 7:6(6), 7:6(3) срещу Аида Соб (Румъния) и очаква на полуфиналите Селена Яничевич (Франция).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини