Джокович прегази американец и е на четвъртфинал



31-05-2010 14:56 | Николай Драгиев

Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на "Ролан Гарос". Световният номер 3 победи американеца Роби Джинепри с 6:4, 2:6, 6:1, 6:2 за 2 часа и 17 минути. За място на полуфиналите сърбинът ще играе с победителя от двубоя между Юрген Мелцер и Теймурас Габашвили.

 

Джинепри, който в предишния кръг отстрани бившия шампион Хуан Карлос Фереро след петсетов мач, нямаше достатъчно сили, за да се противопостави по-сериозно на Джокович. Срещата започна равностойно, като Новак дори имаше проблеми със сервиса. Той спаси шанс за пробив към края на сета и постигна решителен пробив за 6:4. Във втората част обаче Джокович заигра много слабо, допускаше доста грешки и сякаш имаше физически проблеми. Той загуби втория сет с 2:6, но ситуацията се промени коренно в третия. Джинепри изгуби ритъм и бързо се оказа губещ с 0:5. Американецът все пак взе един гейм, след като спаси два сетбола. Той не бе особено конкурентно способен и в четвъртата част, която загуби с 2:6.

 

Джокович, който е двукратен полуфиналист на "Ролан Гарос", продължи серията си срещу американци. Той няма загуба от представител на САЩ на червени кортове, а срещу Джинепри има пет победи от пет мача.

 

Емил Янчев, Спортал




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини