Кирил Стоянов и Марияна Динкова спечелиха Hissar OPEN



26-08-2014 00:52 | Калин Дацов

За втора поредна година СПА Хотел "Хисар" бе домакин на турнир от серията "Weekend Tour". За разлика от миналата година, местата при мъжете бяха запълнени за броени часове, а участие в женския турнир взеха Стефка Бончева, Анелия Тенева, Анелия Ангелова и Марияна Динкова, което предвещаваше оспорвана битка.

Голямата изненада в женската надпревара бе загубата на Стефка Бончева от Мариана Динкова, която не й даде нито една точка и с категоричното 6:0 заяви своето превъзходство в играта.

В мъжкия турнир всички фаворити преминаха успешно групите, като единствената изненада бе победата на Милен Балтов с 6:2 над шампиона от RIU Pravets OPEN - Краси Минтов.

За осминафиналите се класираха и тримата играчи, дошли специално за турнира от съседна Гърция. А един от тях - Лазарос Петкидис достигна полуфинала, отстранявайки по пътя си Калин Григоров с категоричното 6:0. В четвъртфиналите се изправи срещу Милен Балтов и независимо от мощната подкрепа на публиката за Балтов, той не загуби концентрация и успя да вземе мача с резултат 6:3.

Друг интересен двубой на четвъртфиналите бе срещата между шампиона от Правец - Краси Минтов и Йордан Пичуров. Двамата сътвориха истински спектакъл, в който Минтов надигра своя опонент и се класира за полуфиналите, където щеше да срещне Едиз Батран.

Това бе повторение от финала на RIU Pravets OPEN и чудесна възможност за Едиз Батран, който си спечели прякора Алигатора да се реабилитира за допуснатата загуба преди две седмици. Двамата отново сътвориха спектакъл, в който Минтов нямаше нито психически, нито физически сили за обрат и след 5-7 загуби възможността да затвърди титлата си от последния турнир, а Батран отново бе финалист.

От другата страна на схемата нещата не бяха толкова напрегнати за Кирил Стоянов, който след убедителни победи отстрани Радослав Господинов 6-2, Георги Тодоров 6-0 и Лазарос Петкидис 6-2.

В полуфиналите при жените една срещу друга излязоха водачката на група Б - Анелия Ангелова срещу Стефка Бончева и победителката в група А - Марияна Динкова срещу Анелия Тенева.

Ангелова се опита да поднесе нова изненада след победата и в групите над Анелия Тенева, но горещото време и формата, в която бе Стефка не позволи това да стане. Така след 6-2 Бончева се класира за финала, в който трябваше да защити титлата си след успеха от своя роден Правец.

Въпреки мобилизацията си за победа тя успя да вземе само три гейма и с с това отстъпи първото място на Марияна Динкова, която за втори път си тръгна с купа от турнир на "Weekend Tour". Всички участнички в турнира си тръгнаха с подарък - тенис аксесоар осигурен от Babolat и козметичен комплект осигурен от хотела домакин.

Финалния двубой при мъжете започна вихрено за Едиз Батран. За по-малко от 15 минути игра той поведе с 3-0. Това бе и моментът, в който дойде "събуждането" от страна на Стоянов, който едва ли бе очаквал такъв старт на срещата. Все пак умората при Еди и опитът на неговия опонент си казаха думата. След последвалите шест гейма, Кирил Стоянов затвори мача с резултат 6-3. Така той за втори път вдигна високо купата на победител в Weekend tour и спечели заслужено ваучер на стойност 100 лв. осигурен от Babolat.

Следващият турнир от серията "Weekend Tour" започва на 6 септември в град Созопол - Santa Marina OPEN II. А за желаещите да се включат в турнир от Weekend Tour, могат да се запишат за SOL Nessebar OPEN - 20-21 септември за който все още има места!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини