Федерер бил на косъм да се откаже от Синсинати



Федерер бил на косъм да се откаже от Синсинати
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
20-08-2014 18:24 | Станко Димов

Роджър Федерер е обмислял сериозно варианта да оттегли участието си от турнира в Синсинати, който в последствие спечели. Швейцарецът призна, че не е искал да се натоварва прекалено много в навечерието на US Open, заради което е бил на косъм да се оттегли от Синси.

„Много сериозно обмислях възможността да откажа турнира в Синсинати. Трябва много внимателно да правя програмата си, да взимам под внимание колко играя и как се чувствам на корта. Точно заради това реших да изчакам до понеделник, вторник, преди да обявя решението си. По време на тренировките чувствах, че се възстановявам бързо и реших да не се отказвам от турнира”, разкри Федерер, за когото това бе първи триумф в „Мастърс 1000” сериите за последните 2 години.

„Спокойно можех да откажа турнира в Синсинати и да отида в Ню Йорк (за US Open) обнадежден. Сега обаче ще отида още по-обнадежден. Играя страхотно и няма нужда да тренирам като луд. Ще си взема малка почивка, ще се насладя на Ню Йорк. Миналата година тренирах по 3 часа всеки ден, понякога тренирах и след мач. Сега няма нужда да го правя. Знам, че нивото ми на играе е такова, каквото искам да бъде. Просто ще се опитам да поддържам нивото”.

В заключение Федерер демонстрира и чувство за хумор: „Най-после закарах у дома голям трофей. Обясних на децата, че и малките са важни, но сега се надявам да бъдат доволни на по-големия”. 

По-рано през сезона Федерер триумфира в Дубай и Хале.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини