Серина спечели US Open сериите



16-08-2014 22:37 | Калин Дацов

Серина Уилямс спечели US Open сериите, които отразяват представянето на тенисистките в турнирите преди Откритото първенство на САЩ. Това стана възможно, след като Уилямс достигна финал в Синсинати след победа с 2:6, 6:2, 6:4 над бившата номер 1 Каролина Вожняцки.

Спечелването на сериите означава, че Уилямс може да си осигури най-голям бонус от всички състезателки по време на US Open. Ако тя триумфира с титлата в Ню Йорк ще спечели общо около 4 милиона долара.

Началото на двубоя бе възможно най-лошото за Уилямс. Тя загуби първата част след 2:6 за само 26 минути игра. В тях тя допусна да бъде пробита три път и като цяло не се чувстваше комфортно на корта.

Уилямс обаче демонстрира своя шампионски характер и обърна двубоя. "Чувствах се малко уморена. Във втория сет си казах - вкарвай мощни сервиси," заяви Серина веднага след срещата.

Общо двете състезателки допуснаха 15 пробива в срещата. Серина реализира 36 печеливши удари срещу само 8 за датчанката, но и непредизвиканите грешки от нейна страна бяха доста повече.

В спор за титлата настоящата №1 ще спори с друга бивша такава - победителката от сблъсъка между Ана Иванович и Мария Шарапова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини