Ивета Бенешова прекрати кариерата си



14-08-2014 18:26 | Калин Дацов

Ивета Бенешова официално прекрати кариерата си. Чехкинята става професионалистка на 15 години и остава на корта в продължение на 16 сезона. Сега тя смята да се посвети на семейството си и съпруга си - друг популярен тенисист в лицето на Юрген Мелцер.

"Това не бе лесно решение за мен, тъй като тенисът е част от моя живот от детските ми години. Смятам обаче, че дойде времето за подобна стъпка. Не можех да бъда в състояние да играя повече от година заради проблем в рамото. Истината е, че след толкова години на корта тенисът вече не е приоритет номер 1 в живота ми. Усещам, че това е правилният момент да продължа напред," заяви Бенешова.

Тя специално благодари на половинката си Юрген Мелцер, с когото заедно спечелиха Уимбълдън при смесените двойки. Те са семейство от 14-и септември 2012-а.

"Благодаря на Юрген, моят съпруг и най-добър приятел. Ти си една от причините да обичам този спорт. Благодарение на него успях да те срещна и да стана част от живота ти. Благодаря за любовта ти и подкрепата във всяка една ситуация. И, разбира се, трябва да спомена титлата от Уимбълдън, която ми помогна да спечеля. Така осъществих една своя мечта," сподели още тя.

Най-доброто класиране на Ивета е 25-о място на сингъл и 17-о на двойки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини