Победа №300 за Маестрото



14-08-2014 00:48 | Калин Дацов

Роджър Федерер стана първият играч с 300 победи в кариерата си от турнирите в "Мастърс 1000" сериите на АТР. Той победи Вашек Поспишил със 7:6(4), 5:7, 6:2 и достигна трети кръг в Синсинати.

Първата победа на Федерер в тази категория състезания датира отпреди 14 години, когато в Маями той надиграва Джъстин Гимелстоб. В кариерата си до момента Федерер вече е постигнал 968 победи, а от тях 590 са на твърди кортове.

През тази седмица ФедЕкспрес ще опита да спечели 22-а титла от "Мастърс" турнирите и общо 80-а в кариерата си. Възможност, която преди дни пропусна в Торонто, където загуби финалната битка срещу Жо-Вилфред Цонга.

В първия сет срещу Поспишил Федерер пропусна три точки за пробив и в крайна сметка се стигна до тайбрек. Швейцарецът все пак се наложи в него, след като при 4:4 точки спечели три поредни разигравания.

Вторият сет също се движеше без пробиви, но сервирайки за втори пореден тайбрек, Федерер допусна да бъде пробит като сгреши от форхенд в решителния момент.

Канадецът не съумя да продължи серията си и тотално бе надигран от бившия номер 1 в третата част. Федерер с лекота поведе 5:1 и в крайна сметка затвори с 6:2 за близо два часа игра.

В следващата фаза Маестрото ще играе с Роберто Баутиста Агут или Гаел Монфис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини