Пиронкова срещу Суарес Наваро 3:6, 6:1, 2:6 (гейм по гейм)



12-08-2014 18:00 | Калин Дацов

Цветана Пиронкова отпадна на старта на WTА турнира от категорията Premier в Синсинати. Световната №16 Карла Суарес Наваро надигра Пиронкова след 6:3, 1:6, 6:2. Това е трета загуба на българката от три мача с тази съперничка.

Пиронкова - Суарес Наваро, коментар гейм по гейм:

ПЪРВИ СЕТ, Пиронкова започва със сервис:

1:0 - Пиронкова започна нервно и загуби първите две разигравания, изоставайки 0:30. Тя продължи да не пласира първи сервис и логично се стигна до 15:40 или две точки за пробив. В този момент Цвети намери началния си удар и бързо ликвидира двете възможности. След това тя уверено приключи в своя полза.

1:1 - Ситуацията от първия гейм се повтори. Наваро не бе убедителна и изостана с 15:30, а след това допусна и двойна грешка с цената на две възможности за пробив. След това обаче 16-ата в ранглистата състезателка ги отрази и впоследствие спечели подаването си. Над 12 минути игра само за два гейма.

2:1 - Поредица много ефективни сервиси на пловдивчанката и тя затваря на нула, за да поведе за втори път в резултата в сета.

2:2 - Пиронкова спечели първото разиграване, но след това Наваро бе много убедителна. Тя е загубила само две точки след пласиран първи сервис.

2:3 - Цвети откри с първия си ас в мача, но Наваро отговори подобаващо и взе три поредни разигравания за 40:15. Пиронкова отрази първата точка за пробив, но след това загуби дълго разиграване на втори сервис и вече е губеща в резултата.

2:4 -
Наваро затвърждава постигнатия пробив и то без да изразходва излишна енергия. Тя продължава да вкарва повече първи сервиси и от там идва предимството й.

3:4 - Пиронкова отново имаше много труден сервис гейм. Тя изостана 30:40 и можеше да допусне пореден пробив. В критичния момент българката намери сервиса си и обърна, включително реализирайки ас при геймбола.

3:5 - Никакви затруднения за испанката, която печели на 15 и е само на гейм от спечелването на първата част.

3:6
- Пиронкова допусна втори пробив, а с това загуби и първия сет. Тя поведе 30:15, но след това не бе равностойна на Наваро. Едва 46% първи сервис не й дадоха шанс срещу стабилно играещата от основната линия испанка.

ВТОРИ СЕТ, Суарес Наваро започва със сервис:

0:1
- Обнадеждаващ старт за Цвети. Българката стига до пробив още в първия гейм на втората част. Тя загуби първите две точки, но след това взе четири поредни в своя полза като Наваро я подпомогна и с двойна грешка при геймбола.

0:2 - Пиронкова продължи серията си и поведе лесно с 30:0. След това обаче допусна Наваро да изравни и отново да я постави в трудна ситуация. Пиронкова пропусна един геймбол, но при втория бе убедителна и затвърждава постигнатия пробив.

0:3 - Серията на Пиронкова продължи и тя много бързо спечели три поредни точки на сервис на Наваро за 40:0 или иначе казано три възможности да пробие за втори път. Испанката се бори до последно, спаси два брейкбола, но при третия Пиронкова се възползва и пробива.

1:3 - Наваро прекъсва серията на Пиронкова и връща единия пробив. Цвети спечели само една точка в този гейм и не успя да продължи силното си представяне.

1:4 - Битката е за всяка точка. Много оспорвани разигравания и логично двете стигнаха до равенства за 30:30 и 40:40 за пореден път. Пиронкова заслужи нов шанс да пробие и по категоричен начин се възползва.

1:5 - Отличен гейм за Пиронкова. Тя тотално доминира на корта и този път затвърждава успешно реализирания пробив.

1:6 - Пиронкова обърна от 15:30 до 40:30, стигайки до сетбол. Наваро обаче бързо се спаси първоначално. Българката дочака втората си възможност и я реализира. Това значи, че Пиронкова ще има и началния удар с началото на третия сет.

ТРЕТИ СЕТ, Пиронкова започва със сервис:

1:0 - Отлично начало на третата част за пловдивчанката. Цвети печели на нула, след като пласира няколко много добри първи сервиси.

1:1 - Подобаващ отговор от Наваро. Тя също затваря на нула.

1:2 - Сериозен спад в представянето на Пиронкова. Тя не успя да сервира на ниво и първа допуска пробив в този трети сет.

2:2 - Пробивът е върнат веднага! Оспорваната битка за всяка точка продължава. Отново няколко равенства белязаха този четвърти гейм в третия сет. Пиронкова се оказа по-стабилна в края и веднага връща пробива. И то при все, че Наваро държи процента си вкаран първи сервис над 80.

2:3 - Цвети започна устремно и дръпна без проблеми с 40:15. Тя обаче не успя да се възползва от тези поредни геймболи. Наваро продължи серията си и дори получи точка за пореден пробив, която не реализира. След това обаче тя заслужи нов шанс и отново дръпва в резултата.

2:4 - Този път Суарес Наваро затвърждава пробива. Тя е само на два гейма от крайния успех.

2:5 - Пиронкова започна с двойна грешка и позволи на Суарес Наваро отново да доминира. Испанката поведе 40:15, а малко по-късно реализира и втория си пробив.

2:6 - Никакви проблеми за Суарес Наваро и дребничката испанка печели и третия си сблъсък с най-добрата българката като продължава успешно във втори кръг на турнира в Синсинати.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини