Interactive Tennis CUP има своя победител!



12-08-2014 10:26 |

Изигран се, финалът на третия турнир от летния календар на ITL 2014, провел се на кортовете на ТК "ПроСпорт".

До финала на турнира достигнаха поставеният под номер едно в схемата Никос Панетимитакис и поставеният под номер три Едиз Батран след много оспорвани и интересни срещи.

Още на четвъртфиналите Борислав Константинов бе на път да поднесе изненада и да елиминира Никос, но силите му не стигнаха и изпусна победата след шампионски тайбрек и резултат 4-1 2-4 10-2. На полуфинала Никос се изправи срещу Георги Петров, който въпреки болките в китката, даде всичко от себе си, за да детронира шампиона от миналия турнир, но така и не успя да накара Никос да сгреши и в този двубой. Така след 5-2 и 4-2 Никос се класира за финала на турнира.

В долния поток на схемата Едиз достигна финала без загубен сет, но това по никакъв начин не отразява оспорваната игра в срещите срещу Йордан Пичуров на четвъртфинала и на полуфинала с Цветан Иванов, които ще се запомнят като едни от интересните мачове. Все пак след по-добра защита той успя да победи с 4-2 4-2 и двамата.

Тези победи го изправиха срещу водача в ранглистата и шампион от последния турнир Никос Панетимитакис. Тази среща се очакваше с огромен интерес, знаейки в каква форма се намират и двамата финалисти. Това бе мач номер 5 между двамата любители на тениса за тази година, като в предишните сблъсъци краен победител винаги излизаше Едиз.

Седмица преди този двубой, двамата се изправиха един срещу друг в турнир от WEEKEND TOUR 2014 - сериите, където въпреки по-силната игра на Никос победата отиде отново при Едиз. След всичко това един въпрос не ни даваше мира: Дали Никос ще успее този път да победи фаталния за него Еди? След разменени по един сет двамата отново трябваше да изиграят последния за този турнир тайбрек. И отново, както и в останалите срещи, победата отиде в актива на Едиз Батран.

Освен купите, двамата финалисти получиха ексклузивни тениски на BABOLAT. Те са осигурени от генералния спонсор на ITL фирма ЕСЕН ООД - официален представител на Babolat за България.

Така битката за шампион на ITL 2014 SEASON се завързва. С тази победа Едиз и Никос се изравняват на върха с общ сбор от по 800 точки. Веднага след тях е Илия Стоянов, който има 500 в актива си. Но нека не забравяме, че престоят още турнири, до края на сезон 2014.

А тези, които искат да станат част от това невероятно изживяване могат да го направят като се запишат за стартиращия на 18 август турнир - "Baldaran Tennis CUP"!

Запиши се и ти - тук: http://tiny.cc/baldarantenniscup

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини