Недосегаем Тео Венков на „Диана“



11-08-2014 00:09 | Калин Дацов

Теодор Венков бе недосегаем в поредния турнир от летните серии на „Диана“. Макар че беше на море, Тео показа, че формата му ни най-малко не е загубена, а дори напротив.

Той мина през всички като локомотив, като единствено във финала срещна известни проблеми. Там го чакаше Никос Панатемитакис, който след спечелената титла преди две седмици и сегашното отново прекрасно представяне, вече не може да бъде причисляван към изненадващите финалисти или победители.

Интересът към турнира в неделя иначе бе сериозен. Завърна се след месец отсъствие поради контузия Милен Германов. Появи се и финалистът от „Зашо“ Любомир Маринов, както и Васил Тодоров, който напоследък стана редовен участник, но винаги отпада твърде рано от борбата.

Много силен турнир направи и англичанинът Себастиян Кочнари, който достигна до полуфинал, а певецът Руши Видинлиев най-неочаквано реши да премери сили с останалите.

В първи кръг едното дерби бе Васил Тодоров – Георги Плешков. Победител след хубав мач излезе Плешков 6-4.

Второто обаче не предвещаваше такъв изход. Невероятен Теодор Венков не даде дори гейм на Любо Маринов и го надигра с 6-0. След това Тео мина последователно през Плешков, Калин Кънчев и Себастиян Кочнари, всички победени с 6-1.

Последният игра много хубаво и заслужено направи изненадата срещу Милен Германов в четвъртфиналите след 6-4.

Никос Панатемитакис също бе във вихъра си. Той победи 6-0 Жоро Марин, 6-1 Станислав Иванов, 6-2 Габор Такач, за да стигне до финала.

В последната среща очакванията бяха Теодор да мине като на парад и в този мач, но това съвсем не се оказа така. Никос даде сериозен отпор, но в крайна сметка загуби след 4-6, а Теодор даде заявка за първото място в ранглистата на края на сезона.

Схемата вижте ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини