Григор Димитров - Томи Робредо - 7:5, 5:7, 6:4 (ГЕЙМ ПО ГЕЙМ)



07-08-2014 09:47 | Станко Димов

Григор Димитров победи със 7:5, 5:7, 6:4 бившия №5 в света Томи Робредо и се класира на четвъртфинал на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Торонто.

 

РАЗВИТИЕ НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

 

СЕТ 1:

(сервира Григор Димитров)

 

1:0 - Двубоят започна с двойна грешка на Гришо, но за щастие последваха няколко солидни начални удара, като само при един от тях българинът позволи да се стигне до кратко разиграване, което също бе спечелено от него.

1:1 - Гейм на 0 за Томи Робредо. Испанецът още от самото начало на двубоя показа, че за да се надява на успех, Гришо ще трябва да се изпоти сериозно и да бъде максимално прецизен.

2:1 - Димитров печели втория си сервис на гейм на 30. За отбелязаване е сериозната българска агитка, която надъхва Гришо след всяка точка в негова полза! 

2:2 - Робредо остава солиден на начален удар, което му позволява да построява добре разиграванията. Гейм на 30 за испанецът.

3:2 - Гейм на 0 в полза на Григор Димитров. Засега сервисът е основното оръжие в арсенала и на двамата състезатели.

3:3 - Светкавичен гейм на 0 в полза на Робредо, който позволи само едно разиграване в този гейм, а останалите спечели директно след начален удар.

4:3 - Гришо отново повежда, след като успя да запази спокойствие при ситуация 15:30, до която от своя страна се стигна след отсъдена топка в аут, която Григор не обжалва, но повторението показа грешка на съдиите. Дали не е време за пробив в подаването на Робредо?

4:4 - Пробивите засега се отлагат, както и възможностите за пробив изобщо. Гришо спечели първата точка в подаването на Робредо, но испанецът не се притесни и взе своето до края на гейма.

5:4 - Колеблив гейм за Гришо, който имаше проблеми с намирането на първия си сервис, а на два пъти нацели и филето. Все пак равенството 40:40 бе всичко, до което за щастие Робредо успя да се добере.

5:5 - Този път Гришо имаше своите шансове при ситуацията 15:30, а след това и при равенство, но Робредо успя да спечели важно дълго разиграване при 40:40, а след това да изравни резултата в геймовете. 

6:5 - Отличен сервис гейм за Димитров, който бързо връща напрежението в полето на Робредо с гейм на 0. Испанецът ще сервира за влизане в тайбрек.

7:5 - ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ В НАЙ-ДОБРИЯ ВЪЗМОЖЕН МОМЕНТ! Гришо печели първия сет след като стигна до първите две точки за пробив в мача и при втория опит се възползва! 

СЕТ 2:

(сервира Григор Димитров)

1:0 - Гейм на 15 в полза на Гришо, който бе завършен със страхотна реакция край мрежата на Димитров. 

2:0 - ПРОБИВ В ПОЛЗА НА ГРИГОР! Робредо поведе с 30:0, но след няколко феноменални разигравания от страна на Гришо се стигна до точка за пробив. Тя бе спасена от испанеца, но Димитров продължи да настоява и принуди Робредо да пресили един удар по диагонала, което му отвори втора възможност и този път прошка нямаше!

3:0 - Пробивът е затвърден с гейм на 30, в който Гришо се измъкна от критична ситуация при 30:30, когато Робредо бе близо до уинър, но топката се оказа от външната страна на линия. 

3:1 - Робредо най-после слага край на серията на Димитров. След почивката Гришо ще се сервира с нови топки, като на този етап разликата остава само един пробив в негова полза.

4:1 - Гришо печели леко своето подаване. В момента българинът играе много освободено и не се вижда как би могъл да изпусне двубоя от ръцете си, стига да не станем свидетели на неочакван спад. 

4:2 - Томи Робредо отново намалява резултата след гейм на 0 в своя полза.

4:3 - За съжаление пробивът е върнат! Абсолютно неочаквано Гришо изигра ужасен гейм, в който допусна множество грешки и не успя да спечели нито една точка, допускайки първи пробив в мача.

4:4 - Резултатът във втория сет е изравнен след трети пореден гейм на сметката на Робредо. Единствената добра новина е, че Гришо успя поне да сложи точка на серията от десет поредни точки на испанеца.

5:4 - Сложен е край и на серията от поредни геймове за Робредо. Гришо печели подаването си сравнително леко.

5:5 - Ново равенство в мача, след като Гришо има възможност да притисне своя съперник, но Робредо се справи и след 30:30 записа две поредни точки в своя полза, връщайки напражението в полето на Димитров.

5:6 - За съжаление Григор Димитров допуска изключителен неприятен пробив в последния възможен момент. Българинът изигра ужасен гейм, в който напрактика игра без първи сервис, изостана с 0:40, след което допусна двойна грешка. Така след като за 18 гейма Димитров не допусна нито една точка за пробив, в последните минути той на два пъти загуби подаването си на 0. 

5:7 - Резултатът в сетовете е изравнен. Гришо опита да остане в мача и успя да стигне до равенство, но нищо повече. Трети решителен сет ще определи четвъртфиналистът.

СЕТ 3:

(сервира Григор Димитров)

1:0 - Успешно начало на решителния сет за Григор Димитров, който повежда след гейм на 15.

1:1 - Отличен гейм за Робредо, който печели на 0 и изравнява резултата.

2:1 - Гришо "връща жеста" и печели подаването си също на 0.

2:2 - Ново равенство в мача, испанецът затвърждава доминацията на сервиращите. 

3:2 - Гейм за Димитров, който ще бъде запомнен със страхотен прехвърлящ удар от много трудна ситуация при първото разиграване в мача. 

3:3 - ЖАЛКО! Гришо показа страхотна защита и успя да се добере до 15:40, но Робредо също показа майсторство и след много агресивна игра спаси и двете точки за пробив, след което взе още две точки и успя да изравни резултата.

4:3 - Григор печели сравнително лесно седмият гейм в сета и връща напражението в полето на Робредо, който след почивката ще сервира за ново равенство.

4:4 - Гейм на 0 за Робредо. Испанецът е изключително стабилен от основната линия и почти не допуска грешки в нито един елемент от своята игра. 

5:4 - Гришо повежда в резултата след гейм, в който българинът допусна четвъртата си двойна грешка за 30:30. За щастие световният №8 отговори по най-добрия начин с два отлични сервира и без игра отново дръпна в резултата. 

6:4 - ПРОБИВ, ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! ОТЛИЧЕН, ОТЛИЧЕН ГРИГОР ДИМИТРОВ! Гришо показа изключително здраво нерви в може би най-дългия гейм в мача, стигна до мачбол, който бе спасен от Робредо, но при втория опит испанецът не издърга на мощната атака на Димитров и прати топката в аут!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини