Летящ старт за Роджър Федерер в Торонто



06-08-2014 09:19 | Николай Драганов

Световният №3 Роджър Федерер стартира блестящо участието си на "Мастърс 1000" турнира в Торонто след успех с 6:2, 6:0 над представителя на домакините Петер Полански, който получи уайлдкард за участие в Rogers Cup.

 

Федерер имаше нужда само от 52 минути за да запише победа при първото си участие в тази надпревара от 2011 година насам. Швейцарецът успя да реализира 6 от 6 възможности за пробив срещу 129-тия в света Полански.

 

"Започнах добре и това винаги ти помага да играеш по-освободено", призна Федерер, който успя да запише пробив още в първия гейм на мача. "Мисля, че на моменти можех да сервирам и по-добре, но като оставим това на страна се движех добре още на тренировките. Все още не се чувствам максимално добре, когато удрям топката, не съм свикнал изцяло с настилката. Нещата се подобряват в последните дни и се радвам, че по време на официалния двубой всичко се получи", сподели Федерер.

 

Самият Полански, който на няколко пъти е тренирал с Федерер, се опита да обясни разликата между тренировките и официален двубой срещу носителя на 17 титли от Големия шлем. "Опитва се да те унижощи още от първата топката", коментира канадецът.

 

Роджър Федерер ще празнува своя 33-ти рожден ден в петък. Швейцарецът е достигал три пъти до финал на Rogers Cup, като има два трофея - през 2004 година срещу Анди Родик и през 2006 година срещу Ришар Гаске, а през 2010 година отстъпи на Анди Мъри.

 

За швейцарецът това е първи турнир след петсетовия трилър срещу Новак Джокович на финала на "Уимбълдън", а следващият му съперник ще бъде излъчен от двубоя между Марин Чилич и Малек Джазири.

 

Напред продължава и Гаел Монфис, който успя да отстрани Радек Щепанек след 6:4, 7:5 и ще се изправи тази вечер срещу Новак Джокович. До този момент сърбинът има 9 победи от 9 мача срещу Монфис. Победа в първи кръг записа и Томи Робредо, който се наложи над Филип Колшрайбер с 6:3, 7:6(3), а следващият му съперник е Жил Симон, като при нов успех ще срещне Григор Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини