Мъри: Надявам се скоро да се изкача в ранглистата



05-08-2014 21:38 | Николай Драганов

Анди Мъри вече успя да спечели две титли от Големия шлем, но през настоящата кампания се представя далеч от своите високи стандарти, което се отразява и неговата позиция в ранглистата. Британецът успя да достигне до рекордната за себе си втора позиция, но момента заема №9.

 

"Колкото по-ниско си в класацията, толкова по-труден жребий ще имаш. Надявам се в следващите няколко седмици или месеци да успея да събера малко точки", заяви Мъри в навечерието на "Мастърс" турнира в Торонто, където британецът е в една половина с Новак Джокович, Григор Димитров и други.

 

"Не играх през последните три месеца на миналата година, така че след US Open нямам точки за защитаване и да се надяваме, че тогава ще започна да се изкачвам в класацията отново", заяви 27-годишният британски тенисист.

 

"Като изключим турнирите от Шлема, наистина беше тежка година за мен. Не играх особено добре. В турнирите от Шлема имах няколко разочароващи мача. През последните няколко месеца обаче показах добър тенис и сега просто трябва да остана постоянен", пожела си Мъри.

 

Първият му съперник в Торонто ще бъде един измежду Сантяго Хиралдо или Ник Киргиос, които играят тази вечер своя двубой от първи кръг. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини