Титла №61 за Серина Уилямс в Станфорд



04-08-2014 07:45 | Николай Драганов

Световната №1 при жените Серина Уилямс спечели 61-ва титла в своята кариера след успех с 7:6(1), 6:3 над Ангелик Кербер на финала на турнира Bank of West Classic в Станфорд.

 

За Серина това бе първи турнир след разочароващия "Уимбълдън", а успехът над Кербер се оказа 13-ти пореден за нея в Станфорд, където американката е шампион при последните си две участие през 2011 и 2012 година.

 

Трофеят от Станфорд е четвърти за Серина през 2014 година след титлите в Бризбейн, Маями и Рим. Уилямс ще се опита да използва добрата си форма през следващата седмица на силния турнир в Монреал, където ще участват 8 от Топ 10 при жените, но най-вече на предстоящия US Open. Откритото първенство на САЩ е последна възможност за силно представяне в турнирите от Големия шлем през 2014 година за Серина, която не успя да премине четвърти на кръг в Мелбърн, Париж и Лондон.

 

В преките двубои срещу Ангелик Кербер американката вече води с 5:1 победи, като до този момент нито веднъж двете не са играли трети сет, а всичките им двубои са на твърда настилка. За германката това бе опит да спечели четвърта титла в кариерата и първа за 2014 година.

 

Ангелик Кербер имаше своите шансове да прекъсне серията на Серина Уилямс в Станфорд и да разочарова местната публика, но не успя да се възползва от отличната възможност. Двубоят започна прекрасно за нея и само за минути Кербер успя да поведе с 5:1 след два пробива в подаванията на Серина. При 5:2 германката пропусна два сетбола и спаси две точки за пробив, но при третата възможност Серина се възползва и намали резултата. Последваха още три поредни гейма за Уилямс, включително пробив на 0 и тайбрек, в който Кербер успя да спечели една единствена точка.

 

Лошата серия продължи и на старта на втория сет, който започна с пробив в полза на Серина Уилямс. За разлика от първата част, този път Серина сервираше отлично още от самото начало и така и не позволи на съперничката си да стигне дори до точка за пробив. При 5:3 в своя полза Уилямс стигна до 40:0 в подаването на Кербер и съответно до 3 мачбола. Германката спаси и трите възможности и изравни, само за да изостане отново още веднъж, като този път прошка нямаше и Серина си осигури титлата.

 

"Когато изоставах с 5:1 просто си мислех, че трябва да играя точка за точка. Знаех, че трябва да съм спокойна и да не бързам. Не правех каквото исках до този момент и знаех, че просто трябва да започна да правя онова, което правя на тренировки. Чувствам се отново на правия път. Чувствам, че мога да играя още по-добре - не сервирах по най-добрия начин и не успявах да реализирам толкова уинъри, колкото ми се иска, но вървя в тази посока", заяви след успеха Серина. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини