Доволният Надал: Вече печеля, без да тичам като луд



28-05-2010 18:36 | Николай Драгиев

Рафаел Надал остана много доволен от успеха си и класирането за трети кръг на Откритото първенство на Франция. Испанецът призна, че играта му става все по-добра, макар да е далеч от перфектността.

 

"Играя все по-добре, макар не перфектно. Мачът ми днес не бе много добър. Всичко се развива подобно на сезоните през 2005 и 2006 г. Хубавото е, че мога да печеля, без да се налага да тичам като луд. Това е големият напредък, който съм постигнал. Сервисът, бекхендът, че дори и форхендът ми са по-добри. Въобще, чувствам се в пъти по-добре от 2005 г. да речем," анализира бившият номер 1.

 

Сега на Надал му предстои битка с друг водач в ранглистата от преди години - Лейтън Хюит. "Знам какво да очаквам от него. Той ще даде всичко от себе си да ме бие, така че ще бъде интересно," коментира Рафа.

 

Хюит пък изрази възхищението си от Надал: "Той ме размаза последните няколко пъти, когато играхме. Той наистина доминира на корта, особено на клей. Трябва да играя добре, дяволски добре, за да го надвия," допълни Лейтън.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини