Раонич обяви целта си до края на 2014-а - място в топ 5



30-07-2014 16:12

Милош Раонич смята, че е съвсем реалистично до края на годината да намери място в топ 5 на световната ранглиста. След загубата си в полуфиналите на Уимбълдън канадецът е допълнително мотивиран да постигне още по-добри резултати в сезона на твърди кортове зад Океана.

"Бях много ядосан и разочарован, особено след този полуфинал. Опитах се обаче да трансформирам тази насъбрана енергия към нещо положително, да работя още по-здраво," коментира канадецът, който предстои да се завърне в игра на турнира във Вашингтон.

"Вярвам, че мога да накарам всеки, независимо дали е №1 в света или №50, да се чувства некомфортно. Не вярвам на някой да му е приятно да играе срещу мен, а освен това ставам все по-ефективен в това да използвам своите оръжия," допълва той.

В същото време и треньорът на Милош - Иван Любичич е на мнение, че неговият възпитаник е съкратил в последната година, изоставането си от топ състезателите.

Раонич определя предстоящите турнири като любимата му част от сезона. "Това е най-добрият период за мен. След четири месеца, в които се приспособяваме към различни условия за игра, на тази настилка се чувствам уверен и всичко ми се получава естествено," разказва Раонич.

"Най-сериозното предизвикателство е свързано с първите две места, на които са Новак и Рафа. Но останалите позиции в топ 5 са постижима цел до края на годината," смята още той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини