Едберг: Федерер отново е на нивото на най-добрите



30-07-2014 02:50

Наставникът на Роджър Федерер - легендата Стефан Едберг изрази мнение, че швейцарецът отново е на едно ниво с най-добрите в света. Той е демонстрирал това нагледно по време на Уимбълдън, където достигна до битката за титлата.

Както е известно Федерер и Едберг започнаха сътрудничеството си през декември. От тогава ФедЕкспрес спечели две титли от шест изиграни финала.

"Роджър имаше наистина труден сезон миналата година. Проблемите му бяха физически - с гърба. След това обаче той работи наистина здраво в последните девет месеца. Мисля, че отново е здрав и е много по-добър от преди.

"Това се видя на Уимбълдън, където бе много, много близо до титлата. Демонстрира наистина качествен тенис. Мисля, че нивото му в момента не отстъпва на това на най-добрите в света," коментира Едберг.

Шведът прави и любопитно сравнение между двамата. Той е на мнение, че неговият бекхенд е бил по-добър от този на Федерер. "Повечето му удари смятам, че превъзхождат моите, но бих отдал леко предимство на своя бекхенд. Когато играех притежавах един от най-добрите бекхенди. Можех да го използвам еднакво успешно и в атака, и когато се защитавам. Имах много опции. Беше наистина ключов удар за мен," анализира Едберг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини