Лоши новини за Долгополов – ще се наложи операция на коляното



20-07-2014 13:56 | Станко Димов

Световният №21 Александър Долгополов използва профила си в една от социалните мрежи за да съобщи, че ще отсъства от корта няколко седмици. Украинецът е получил контузия в коляното и се налага да претърпи операция. 

През седмицата Долгополов участва на АТР 500 турнира на клей в Хамбург, където достигна до трети кръг (отпадна след много оспорван двубой с Тобиас Камке). В последствие обаче украинецът е почувствал силни болки в коляното. 


„Изключително разочарован съм да ви съобщя, че в Хамбург получих контузия на коляното. Вероятно ще се нуждая от операция и ще отсъствам 4-6 седмици. Разочароващо, особено предвид факта, че няма да мога да играя на страхотни турнири като този в Умаг, US Open сериите и плейофите за Купа „Дейвис”. Надявам се да се завърна за ASAP”, сподели Долгополов. 


На този етап не е ясно дали украинецът ще успее да се възстанови и да вземе участие в последния за сезона турнир от Големия шлем – US Open. 


Преди тази седмица, Долгополов достигна до трети кръг на Уимбълдън, където отстъпи пред нашия Григор Димитров. Преди това пък достигна до четвъртфинал на турнира в Куинс, но поради контузия не излезе на корта (отново трябваше да играе срещу Димитров).  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини