17-годишен германец с втори сензационен успех



16-07-2014 20:57 | Станко Димов

17-годишният Александър Зверев поднесе втора сензация на силния турнир на клей в Хамбург. След като на старта надви с изразителното 6:0, 6:2 Робин Хаасе, във втори кръг Зверев победи и петия поставен Михаил Южни. И този път тийнейджърът достигна до успеха в два сета – 7:5, 7:5.

„Не мога да опиша емоциите, които чувствам в момента. Не знам дали сънувам, или това е реалност. Наистина съм много щастлив от начина, по който играя. Доволен съм, че успях да победи състезател, който е бил част от Топ 10. Двата сета бяха много равностойни, една или две точки ги решиха. В най-важните моменти успях да направя няколко страхотни удара”, коментира след срещата Зверев.

Александър Зверев стана първият 17-годишен тенисист, който успява да надвие играч от Топ 20 от повече от 10 години насам. За последно това стори Гаске, който през април 2004-а победи Никола Масу на турнира Portugal Open.

В трети кръг (осминафинал) Зверев ще се изправи срещу 11-ия в схемата Сантяги Хиралдо от Колумбия. Любопитното е, че двамата тренираха заедно в дните преди турнира.

Иначе голяма сензация в сряда поднесе също Филип Крайнович, който победи шампиона от миналата година Фабио Фонини.

ОСНОВНА СХЕМА В ХАМБУРГ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини