Цветана Пиронкова – Стефани Фьогеле 4:6, 5:7 (гейм по гейм)



15-07-2014 09:00 | Станко Димов

Цветана Пиронкова - Стефани Фьогеле, първи кръг на турнира в Истанбул.

КОМЕНТАР НА ЖИВО:

ПЪРВИ СЕТ: (сервира Фьогеле):

0:1 - Отлично начало на двубоя за Цвети Пиронкова, която пробива на старта. Фьогеле помогна много, след като допусна две двойни грешки. Важно е да се отбележи, че срещата се играе при доста сериозен вятър, който със сигурност в определени моменти ще пречи и на двете, особено при начален удар.

1:1 - Изключително напрегнат гейм, в който след около 10 минути битка Фьогеле успява да върне пробива. Пиронкова трябва да съжалява, защото имаше преднина 40:15, но допусна няколко елементарни грешки, които в крайна сметка и костваха гейма.

2:1 - Фьогеле е първата, която успява да спечели подаването си. Това обаче не се случи лесно. Швейцарката поведе с 40:15, допусна изравняване, но след това Цвети направи две грешки и геймът свърши.

2:2 - Най-после бърз гейм, който за радост е на сметката на Цвети. Фьогеле показа, че е човек и допусна няколко грешки.

2:3 - Ето, че серията от грешни отигравания на Фьогеле продължава с пълна сила. Без да прави кой знае какво, Цвети Пиронкова се възползва по отличен начин от колебанията на съперничката си повежда с 3:2 след пробив.

2:4 - Отлично! Цвети затвърждава прибива с гейм на 0. Българката се откъсва с два гейма напред в резултата.

3:4 - Фьогеле слага край на серията от 3 последователни гейма на сметката на Цвети. Пауза 60 секунди, след която българката ще сервира.

4:4 - За жалост Фьогеле връща и втория пробив, с което стига до изравняване на резултата. Много слаб гейм за Пиронкова, който приключи с двойна грешка на българката.

5:4 - Фьогеле е в серия от 3 последователни гейма. След като изоставаше с 2:4, швейцарката успя да се мобилизира и вече води с 5:4. Пауза, след която Цвети ще сервира за оставане в сета.

6:4 - За жалост Фьогеле проби и спечели първия сет. Швейцарката поведе с 40:15, при което мрежата се намеси в нейна полза, "привиквайки" Пиронкова на мрежата. При тази ситуация за Фьогеле бе детска игра да направи минаващ удар и да реализира още първия си сетбол.

ВТОРИ СЕТ (сервира Фьогеле):

1:0 - Пиронкова спечели първата точка в сета, но последва серия от 4 последователни за Фьогеле, която излиза напред и във втората част.

1:1 - Цветана Пиронкова слага край на серията от 5 последователни гейма на Фьогеле (от 4:2 в първата част) и печели подаването си, при това с гейм на 0.

1:2 - Пробив за Пиронкова! Българката измъкна по страхотен начин гейм, който почти бе загубила. Цвети изоставаше с 15:40, но въпреки това успя да стигне до точка за пробив, която в последствие бе реализирана.

1:3 - Пиронкова на свой ред влиза в силна серия. Българката спечели трети пореден гейм и вече води с 3:1 в резултата.

2:3 - Фьогеле трябваше да се потруди сериозно, за да спечели подаването си. Швейцарката първоначално поведе с 40:15, но след това Цвети изравни. Последваха 2 точки на актива за Фьогеле, която намалява преднината на Пиронкова.

2:4 - Бърз и лесен гейм за Пиронкова. Българката обаче в никакъв случай не трябва да се отпуска, защото в първия сет точно при такъв резултат Фьогеле се развихри и влезе в серия.

3:4 - Фьогеле без особени проблеми печели подаването си. Пробивът остава един и той е на сметката на Пиронкова, която сега ще трябва да сервира за доближаване на гейм от успех във втория сет.

4:4 - За жалост Фьогеле връща пробива и изравнява резултата. Швейцарката поведе с 40:15, след което Цвети спаси първата точка за пробив. При втората двете направиха страхотно разиграване, което продължи около 25 удара. За жалост при последния Пиронкова прати топката в мрежата и пробивът стана факт.

5:4 - Ето, че само за няколко минутки ролите на корта се размениха. Сега Пиронкова ще трябва да сервира за оставане във втория сет, респективно в мача. Фьогеле спечели подаването си и се доближава само на гейм от място във втори кръг.

5:5 - Цвети прекъсва серията на Фьогеле и изравнява резултата във втория сет.

6:5 - Бърз гейм за Фьогеле. Последна пауза в сета, след която Цвети Пиронкова за втори път ще сервира за оставане в двубоя.

7:5  - Гейм, сет и мач - Стефани Фьогеле. За жалост Цвети допусна пробив в най-неподходящия момент и губи мача.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини