Левски обра титлите на турнир в Пловдив



27-05-2010 12:31 | Станко Димов

Столичният „Левски” обра шампионските титли на националния тенис турнир от І категория за момчета и момичета до 14-годишна възраст в Пловдив, организиран от ТК „Локо 98". Надпреварата в Пловдив продължи 5 дни при отлична организация, а всички мачове от нея се играха на обновените и отлично подготвени кортове на тенис комплекс „Лаута".

 

При момичетата финалът противопостави Радина Димитров от „Левски” и Петя Аршинкова от „Локомотив” /Пд/, елиминирали на полуфиналите съответно Елена Арнаудова и Виктория Желева, и двете от „Хасково”. Радина Димитрова показа по-силна и резултатна игра във финалния мач и победи Петя Аршинкова в два сета – 6:1 и 6:3, с което заслужено грабна и купата на победителите при момичетата.

 

Във финала на сингъл при момчетата излязоха двама представители на „Левски” - републиканският шампион Любомир Лещански и Калоян Михайлов. Лещански спечели турнира и вдигна купата след като се справи сравнително леко с Михайлов за убедителната си победа с 6:1, 6:2.

 

В игрите по двойки турнира взе пловдивският тандем Петя Аршинкова /”Локомотив” /Пд/ - Виктория Бърдарева /ТК „Албена”/, които победиха на финала с 6:4, 2:6 и 7:6 Даниела Кабакова от варненския „Велто” и Елена Арнаудова от „Хасково”. В карето при момчетата Калоян Михайлов /”Левски”/ заедно с Тед Бачев /”Лозенец 2000”/ спечелиха с 2:0 финала и станаха първи в Пловдив.

 

Те победиха с 6:2 и 7:5 представителите на „Левски” - Любомир Лещански и Стефан Тафров. Домакин на проявата бе ТК „Локо 98", който миналата година организира също серия от 3 подобни държавни турнира. Директор на това състезание и тази година бе капитанът на девическия национален отбор на България до 18-годишна възраст Милко Милев, бивш национален състезател, който е председател и главен треньор на ТК „Локо 98".

 

„Стана хубав и силен турнир, доволен съм. Имаше интрига, особено при момичетата, където до последно не беше ясно кой ще играе на финала и кой ще го вземе. При момчетата обаче за мен очаквано турнирът бе спечелен от Любомир Лещански, който е държавен шампион в зала за тази година и показа най-добра и постоянна игра”, коментира Милко Милев.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини