Робин Сьодерлинг създаде нова марка тенис топки



11-07-2014 22:26

Робин Сьодерлинг обяви, че е създал нова марка тенис топки, която ще се нарича "RS All Court". Използването на новите топки е одобрено от Международната тенис федерация (ITF) и наскоро те бяха представени в родната на Сьодерлинг Швеция.

31-годишният Сьодерлинг е извън игра от 2011-а, след като се бори с последици от мононуклеоза.

"Ако преди няколко години някой ме беше попитал за най-добрия модел топки, нямаше да мога да отговоря. Има много видове на пазара и лично аз нямах предпочитан сред тях. След като се разболях имах повече време да помисля по темата и да направя проучвания. Исках да създам нещо напълно различно," коментира Сьодерлинг.

След множество тестове и посещения на фабрика произвеждаща топки в Тайланд, Сьодерлинг е убеден, че е създал "много добър продукт".

Засега Сьодерлинг ще се съсредоточи върху шведския пазар, но на на следващ етап има амбиция да се противопостави и на по-големите брандове като Wilson, Babolat, Slazenger, Dunlop и Head.

От 2015-а топките на Сьодерлинг ще се използват на турнира Stockholm Open, на който той е турнирен директор. Неговата мечта пък е това един ден да се случи и с турнир от Големия шлем.

Сьодерлинг е инвестирал в този проект около €150,000 и има няколко партньори. "Не е лесно. Големите компании разполагат с много пари, които ние не притежаваме. Нашето предимство е едно - аз," уверено допълва той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини