Биляна Павлова спечели два златни медала



10-07-2014 18:22 | Станко Димов

Биляна Павлова донесе първите златни медали за България от Европейското първенство по тенис за ветерани, което се провежда в София.

Във фактическия финал във възрастова група "35+" Павлова беше категорична срещу Джесика Шмид от Германия с 6:0, 6:1 на централния корт на БНТЦ и дублира титлата си в същата дисциплина от 2013 година.

"Щастлива съм, че съм отново шампионка! Тази година ми беше по-трудно да спечеля турнира, но се радвам, че успях да го направя", заяви след двубоя Биляна Павлова.

Час по-късно Павлова и партньорът й на смесени двойки Явор Йосифов взеха титлата в тази дисциплина. Те победиха с 6:1, 6:1 латвийците Илзе Ливина и Юргис Абел. Тук бронзовите медали са за Поля Пеева и Анжел Ангелов. Призьорите бяха наградени от Атила Ритер, член на борда на Тенис Европа.

Юри Дойчев се класира за финала на сингъл в "40+", въпреки контузията, която получи по време на полуфиналната среща. Тенисистът от Добрич победи Роберт Лазич от Словения с 6:1, 4:6, 6:3. В средата на третия сет Дойчев получи травма в коляното, но успя да спечели мача, макар че куцаше.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини