Приказката продължава



03-07-2014 18:54

Приказката за Южени Бушар продължава. Младата канадка достигна за първи път финал на Уимбълдън и изобщо в турнирите от Големия шлем. За целта тя надви друга изгряваща звезда Симона Халеп със 7:6(5), 6:2.

С тази победа Бушар си гарантира, че от следващата седмица ще е поне №4 в световната ранглиста, а ако триумфира с титлата ще бъде трета. Освен това досега канадка не бе стигала толкова напред в турнир от Големия шлем.

"Никога не съм казвал, че съм изненадана от успехите си, защото съм вложила много труд през годините... и аз винаги искам още. Обичам предизвикателствата. Насладих се на всяка минута на централния корт. Много съм щастлива и сега ще започна подготовка за следващия мач," заяви доволната Бушар.

"По-уверена съм, а тайната е да се наслаждаваш на играта и да се бориш за всяка точка. Не чувствам напрежение. Искам да се наслаждавам на играта и да показвам най-добрия си тенис."

"Това бе невероятен мач за Бушар. Много е израснала. Тя сервира добре и пласираше много дълбоко ударите си. Винаги сме очаквали много от нея, но толкова скоро," заяви двукратната шампионка от Големия шлем Трейси Остин.

В спора за титлата от Уимбълдън Южени ще се изправи срещу бившата шампионка в Лондон Петра Квитова. Чехкинята е спечелила единствения мач между двете досега. Той бе на твърди кортове в Торонто през 2013-а.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини