Джокович: Григор впечатлява в последните шест месеца



03-07-2014 15:03

Новак Джокович остана доволен от успеха си над Марин Чилич в четвъртфиналите на Уимбълдън макар да му се наложи да играе пет сета. Той коментира и факта, че в Лондон бе подобрен тазгодишният рекорд за най-много тайбрек сетове в даден турнир.

"Тревата е най-бързата настилка. Къде, ако не тук да бъде поставен рекорд. Особено в мачове на високи играчи като Лопес, Раонич, Киргиос и Чилич, които сервират мощно. Не е лесно да ги пробиеш, а си под голямо напрежение и в собствените геймове. Най-добрият ти шанс остава в тайбрека," коментира Ноле.

Той намери и повод да се пошегува - "Когато си висок 208 сантиметра дори и да сервираш с домат, ще направиш ас."

Ноле коментира и предстоящия двубой с Григор Димитров, от когото загуби миналата година в Мадрид. "Победата на Григор срещу Анди Мъри е наистина важна за него. В последните шест месеца той впечатлява. Спечели няколко титли, включително в Куинс. Непобеден е на трева и е във водеща позиция," смята още Новак.

Самият Григор Димитров обяви, че не се страхува от Новак Джокович преди битката им. "Не изпитвам страх от него. Разбира се, не мога да очаквам лесен мач. Но излизам, за да победя. И двамата искаме това. Естествено, опитът е на негова страна. В същото време аз показвам страхотен тенис. Вярвам във възможностите си," закани се българинът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини