Ник Киргиос: Вярвах в победата още от първата точка (видео)



01-07-2014 22:31

В осминафиналите на Уимбълдън Рафаел Надал за първи път загуби от играч роден през след 1990-а година. Това е 19-годишният австралиец Ник Киргиос, който го победи с 3:1 сета.

"Не се притесних от него, показах невероятен тенис. Сервирах отлично през целия мач. Трябва да вярваш, че може да спечелиш буквално от първото разиграване, беше страхотен мач," заяви той.

Киргиос отчете, че е много доволен от начина си на сервиране, но е имал проблеми от ретур. Ето защо особено важен е бил пробивът, който е осъществил в четвъртия сет.

"След последната точка не знаех какво да направя.. просто се обърнах към хората, които са ме подкрепяли през целия ми живот. В последните дни чух интервю с майка ми, която каза, че Рафа е твърде добър. Това още повече увеличи желанието ми за победа," разкри Киргиос.

Ник благодари специално и на групата австралийски фенове подкрепящи го.

В четвъртфиналите Киргиос ще се изправи срещу друг млад и много мощно изпълняващ сервис тенисист - Милош Раонич. Киргиос разкри, че ако спечели този двубой ще сбъдне друга своя мечта - да се изправи срещу Роджър Федерер.

 


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини