Дежавю: Рафа загуби първия сет и победи



Дежавю: Рафа загуби първия сет и победи
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
28-06-2014 18:11 | Станко Димов

Рафаел Надал се класира за IV кръг на Уимбълдън. Подобно на двубоите си от първите два кръга, испанецът отново трябваше да навакса сет пасив, за да стигне до крайния успех. В събота световният №1 надви с 6:7 (4), 6:1, 6:1, 6:1 Михаил Кукушкин.

"Тялото ми се чувства добре, което е най-важната новина за мен. Винаги е приятно, когато играя на Централния корт. Имам отлични взаимоотношения с публиката тук", каза след мача двукратният шампион от Уимбълдън.

В първия сет пробиви нямаше и логично се стигна до тайбрек, в който състезателят от Казахстан се наложи със 7:4 точки. Това обаче беше и последният щастлив момент за Кукушкин на корта. До края на мача Рафа Надал показа брилянтен тенис и загуби общо 3 гейма – 6:1, 6:1, 6:1.

Особено смазващо бе предимството на Матадора в третия сет, който продължи 28 минути. В него Рафа спечели 12 от 14-те точки на собствен сервис, нанизвайки 11 печеливши удара!

Двубоят между Надал и Кукушкин се игра под спуснатия покрив на Централния корт на Уимбълдън. В спор за място на четвъртфинал испанецът ще се изправи срещу 193-сантиметровия австралиец Ник Киргиос.  Двамата не са се срещали досега.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини